Kasselakis: 'Evros'ta Çelik Çite Karşı Değilim' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasselakis: ‘Evros’ta Çelik Çite Karşı Değilim’

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, ANT1 kanalındaki “Enopios Enopio” programında gazeteci Nikos Hacınikolau ile yaptığı özel röportajda Yunanistan‘daki siyasi gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Kendisine Evros‘ta Meriç nehri boyunca yapılan ve yeni bölümlerin ekleneceği çelik çit sorulduğunda “dogmatik olarak çite karşı değilim” diyerek genişletilmesini savunan Kasselakis, orduda herkes için savunma eğitimi ile sosyal hizmet önerisini yineledi. Ayrıca, ilkbaharda asker olarak bir birliğe teslim olacağını açıkladı ve yasadışı göç sorunu için AB içinde zorunlu yer değiştirme çağrısında bulundu.

SYRIZA’da yaşanan parti içi gelişmeler ve ABD’den Yunanistan‘a dönüş kararı hakkında konuşan Stefanos Kasselakis, bu süreci travmatik olarak nitelendirdi. Aleksis Çipras’ın kendisini seçimlere katılmaya davet etmesiyle başlayan süreçte, ülkeye her zaman katkıda bulunma isteğini vurguladı. Kassselakis siyasi arenada bir boşluk gördüğünü ve SYRIZA’nın iç seçimlerinde pozisyonları ve önerileri olan tek kişi olduğunu iddia etti.

Kasselakis, kendisine yöneltilen “sağcı” suçlamalarına ve Donald Trump ile karşılaştırılmasına yanıt vererek, kendisinin solcu olduğunu ve SYRIZA içerisinde seçim sonuçlarını kabul etmeyenlerin Trump’ın yöntemlerini anımsattığını söyledi. Ayrıca, Kiryakos Miçotakis’e olumlu referanslar içeren makaleler yazdığını ve bu eleştirilerin genç Yunanlıların düşüncelerini anlamayan kişiler tarafından yapıldığını belirtti.

SYRIZA’dan ayrılanlar ve parti içi çatışmalar hakkında konuşan Kasselakis, parti içinde dostluk eli uzattığını ancak karşılaştığı baltalamalar karşısında SYRIZA’dan ayrılmayacağını vurguladı. Euclid Çakalotos ve diğer parti üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmelerde, parti içindeki olumsuz durumları düzeltme çabalarını anlattı.

Kişisel yaşamına da değinen Kasselakis, partneri Tyler Macbeth ile olan ilişkisinden ve çocuk edinme süreçlerinden bahsetti. Kasselakis eşiyle olan röportajlarda ondan daha iyi olduğunu esprili bir dille ifade ederken, partneriyle gurur duyduğunu ve ilişkisini asla saklamadığını sözlerine ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et