Stefanos Kasselakis İlkbaharda Askerlik Görevini Yapacak: SYRIZA Kongresi Şubat Ayında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stefanos Kasselakis İlkbaharda Askerlik Görevini Yapacak: SYRIZA Kongresi Şubat Ayında

Yunanistan‘da anamuhalefet SYRIZA partisinde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

SYRIZA Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, Şubat ayında düzenlenecek SYRIZA Kongresi’nin ardından ilkbaharda zorunlu askerlik görevini yerine getirecek.

Askerlik Görevi ve Kongre

ABD’den yeni dönen ve yasa gereği altı aylık tehir hakkına sahip olan Kasselakis, 2024 Nisan’ına kadar yirmi günlük zorunlu askerlik görevini tamamlamak zorunda. ABD’den temelli döndüğü için yasa gereği altı aylık askerlik tehir süresi hakkı verilmişti.

Önemli Toplantı

Çarşamba günü, öngörülemeyen durumlar dışında, SYRIZA’nın siyasi sekreteryası toplanacak. ABD’de bulunan Kasselakis’in toplantıya çevrimiçi olarak katılması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddesi, Kongre’nin Şubat ayına ertelenmesi olacak. Bu konuda, parti içi muhalefetin kararlı bir şekilde karşı çıktığı, ancakBaşkan Kasselakis’in şu anda çoğunluğu elinde bulundurduğu belirtiliyor.

Kongre’nin Etkileri

Kongre’nin ertelenmesi, SYRIZA içinde önemli gelişmelere yol açacak. Siyasi Sekreterlik, Merkez Komite’nin üzerinde toplanacağı metinleri hazırlayacak ve başkanını atayacak. Ayrıca, iki parlamento seçimi ve yerel yönetim sandıklarında elde edilen sonuçların değerlendirileceği ve SYRIZA’nın önümüzdeki döneme ilişkin eylem planının belirleneceği program hazırlanacak.


Stefanos Kasselakis’in askerlik görevine ilişkin kararı ve Şubat ayında düzenlenecek Kongre, SYRIZA’nın geleceğini etkileyecek önemli gelişmeler olarak görülüyor. Özellikle Kongre’nin ertelenmesi ve bu erteleme kararına parti içindeki reaksiyonlar, SYRIZA’nın siyasi geleceğini şekillendirecek kritik faktörler arasında.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...