Bir Ankette Daha SYRIZA, PASOK'un Ardından Üçüncü Sırada: Detaylar Neler? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bir Ankette Daha SYRIZA, PASOK’un Ardından Üçüncü Sırada: Detaylar Neler?

Yunanistan‘da siyasi sahne, GPO’nun Parapolitika için yaptığı yeni ankete göre belirgin bir değişiklik gösteriyor. Bu ankette de SYRIZA üçüncülüğe gerilemiş durumda.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

GPO’nun kamuoyu araştırmasına göre SYRIZA Partisi PASOK’un ardından üçüncü sırada yer alıyor. Özellikle dikkat çekici olan, Yeni Demokrasi’nin liderliğinin 20 puandan fazla bir farkla devam etmesi.

Hatırlanacığı üzere Opinion Poll kamuoyu araştırma şirketinin anketinde de, PASOK’un oy oranını %16 ile ikinci sırada gösterirken, SYRIZA’yı ise %14,7 ile üçüncü sıraya gerilediği görülmüştü.

GPO’nun yeni anketine göre Yeni Demokrasi (ND) partisinii tercih edenlerin oranı %36 iken, PASOK %12,1 ve SYRIZA %11 ile sıralanıyor. Diğer partiler arasında KKE %8.9, Yunan Çözümü %5.4, Spartalılar %3.6, Niki %2.8, Plevsi Eleftherias %3.1, MEPA25 %1.2 oranında oy alırken, %10.3 oranındaki seçmen ise kararsız.

“En uygun başbakan” sorusunda, mevcut Başbakan Kiryakos Miçotakis %47,7 ile açık ara önde bulunurken, Nikos Androulakis %13,5 ve Stefanos Kasselakis %11,6 oy alıyor. Ankete katılanların %22,6’sı ise bu üç adaydan hiçbirinin başbakanlığa uygun olmadığını düşünüyor.

SYRIZA içindeki gelişmelerin değerlendirilmesinde, Stefanos Kasselakis’in başkanlığının partinin geleceği açısından %71,2 ile olumsuz/oldukça olumsuz olduğu görüşü hakim. Ayrıca, yöneticilerin ayrılmasının SYRIZA için %63,7 oranında olumsuz bir gelişme olduğu ve %74,7’sinin bu ayrılmaların partiyi zayıflatacağına inandığı belirtiliyor. Katılımcıların %68,8’i, son gelişmeler ışığında SYRIZA’nın dağılacağına inanıyor.

Ekonomi politikaları konusunda, katılımcıların %38,6’sı kemer sıkma karşıtı önlemlerin doğru/doğruya yakın olduğunu düşünürken, %58,8’i bu önlemlerin yanlış/yanlışa yakın olduğunu ifade ediyor. Fiyat artışları nedeniyle temel mal alımlarını azaltanların oranı ise %80,4.

Bu anket, GPO tarafından “Parapolitika” için 13-15 Kasım 2023 tarihleri arasında ülke çapında 1.200 kişi ile gerçekleştirilmiştir. Sonuçlar, Yunanistan siyasetindeki dinamiklerin sürekli değiştiğini ve halkın görüşlerinin bu değişimlere nasıl tepki verdiğini gözler önüne seriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...