Çocuk Parası: Aralık'ta 800 Bin Hak Sahibine Ek Ödeme Geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası: Aralık’ta 800 Bin Hak Sahibine Ek Ödeme Geliyor

Yunanistan hükümeti, Noel döneminde, özellikle tek ebeveynli ve üç veya daha fazla çocuğa sahip ailelere ekonomik destek sağlama kararı aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Çocuk Parası ek desteğinden destekten yıllık gelirlerini düşük beyan eden aileler yararlanacak.

OPEKA çocuk parası ödeneğinden yararlanan yaklaşık 800.000 hak sahibi, bu yıl Noel’de normalden bir buçuk kat daha fazla ödeme alacak. Örneğin, üç çocuklu bir aile, Aralık ayında gelir seviyelerine bağlı olarak 280 ila 700 Evro arasında bir tutar alacak. Ödenek miktarı, birinci ve ikinci çocuk için 105, 63 veya 42 Evro, üçüncü ve sonraki her çocuk için ise 210, 126 veya 84 Evro olarak belirlendi.

Bu uygulama, aylık 140 Evro alan bir ailenin Noel’de 350 Evro alması anlamına geliyor, ki bu %150’lik bir artışı temsil ediyor. Örnekler üzerinden açıklamak gerekirse, yıllık geliri 26.000 Evro olan ve iki ebeveynli bir çocuklu bir aile, Aralık ayında 70 Evro alacak. Yıllık geliri 28.000 Evro olan ve iki çocuklu bir aile ise 140 Evro alacak. Yıllık geliri 18.800 Evro olan ve iki çocuklu bir aile 210 Evro, yıllık geliri 13.000 Evro olan ve üç çocuklu bir aile ise 700 Evro alacak.

Tek ebeveynli ve üç çocuklu aileler ile yıllık geliri 12.000 Evro olan aileler 700 Evro, tek ebeveynli ve bir çocuklu aileler ise 175 Evro alacak. Ayrıca, yıllık geliri 12.000 Evro olan ve iki çocuklu aileler 360 Evro, yıllık geliri 14.500 Evro olan ve dört çocuklu aileler ise 1.050 Evro alacak.

Yıl sonu yaklaşırken, çocuk parası ek ödemesi birçok ailenin yüzünü güldüreceğe benziyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...