Stefanos Kasselakis Kimdir? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stefanos Kasselakis Kimdir?

Stefanos Kasselakis, Yunan girişimci ve siyasetçidir. SYRIZA‘nın liderliği için aday oldu ve parti içi liderlik yarışının hem ilk hem de ikinci turunda en fazla oyu alarak genel başkan seçildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yaşamı ve Eğitimi

1988 yılında Marousi’de doğan Stefanos Kasselakis‘in ailesi aslen Hanya kökenlidir. Ekali’de büyüyen Kasselakis, Athens College’de eğitim görmüştür. 14 yaşında Yunan Matematik Derneği’nin Arşimet matematik yarışmasında gümüş madalya kazanmıştır. Pensinvalya Üniversitesi’nden ekonomi lisans derecesiyle mezun olmuştur. ABD’de öğrenciyken 2008 Demokratik Parti başkanlık ön seçimlerinde Joe Biden’ın kampanyasında gönüllü olarak çalışmıştır.

2009 yılında Goldman Sachs’ın “risk yönetimi departmanında” çalışan Kasselakis, Washington’da yer alan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nde (Center for Strategic and International Studies) görev almış ve daha sonra Swift Bulk adlı taşımacılık şirketini kurmuştur.

Siyasi Kariyeri

29 Ağustos 2023 tarihinde SYRIZA‘nın başkanlığı için adaylığını açıklamıştır. 17 Eylül’de yapılan ilk tur iç seçimlerinde beş aday arasında yüzde 45 oy alarak birinci olmuştur. İkinci turda, yüzde 36.2 oy alan Efi Ahçıoğlu ile SYRIZA genel başkanlığı için ikinci turda yarıştı. 24 Eylül 2023 tarihinde yapılan seçimlerde başkan seçildi. 

Kişisel Yaşamı

Stefanos Kasselakis açık bir şekilde eşcinseldir ve 2019 yılından beri Amerikalı partneri Tyler McBeth ile medeni bir ortaklık içindedir. İkili, Yunan televizyon kanalı Alpha’da ilişkileri ve Yunanistan‘da LGBT bireylerin karşılaştığı zorluklar hakkında konuşmuşlardır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...