Ahçıoğlu ve Kasselakis’ten SYRIZA Başkanlık Seçimleri Öncesi Son Mesajlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ahçıoğlu ve Kasselakis’ten SYRIZA Başkanlık Seçimleri Öncesi Son Mesajlar

Yunanistan’da 24 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan SYRIZA Partisi’nin ikinci tur genel başkan seçimleri öncesinde, iki aday Efi Ahçıoğlu ve Stefanos Kasselakis seçmenlere son mesajlarını paylaştı.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

SYRIZA üyeleri, partinin tarihindeki en kutuplaşmış iç seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanırken, iki genel başkan adayı son saatlerini kendi seçmenlerini etkilemek için kullanıyor. Her iki aday da sosyal medyada videolar yayınlayarak seçimlere kitlesel katılım çağrısı yapıyor.

Efi Ahçıoğlu: “Ben ve SYRIZA Partisi yapabiliriz”

“Yarın neden oy veriyoruz?” sorusunu soran Efi Ahçıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Çok şey duyduk. Ama her şey çok basit: Yarın muhalefet liderine oy vereceğiz. Peki kararımızı belirleyecek olan şey ne? Sosyal medya üzerindeki etkisi mi? Siyasi arenadaki deneyim mi? Gülümseme mi? Sloganlar mı? Muhtemelen bunların hepsi önemli.

Ancak bu şekilde partimizin birliğini ve genişlemesini garanti altına alabiliriz. Ancak bu şekilde Yeni Demokrasi Partisi hükümetini yenebiliriz.

Ancak dürüst olmak istiyorum. Her şeyden önce bu politikanın içeriğidir.”

Bilgi, plan ve net hedefleri olan politika. Atalet ve çıkarlarla çatışma siyaseti. Çoğunluk ve çokluk için politika. Ancak bu şekilde partimizin birliğini ve genişlemesini garanti altına alabiliriz. Yeni Demokrasi hükümetini ancak bu şekilde yenebiliriz. Ancak bu şekilde yurttaşlar için yeni bir ilerici dönem getirebiliriz. Yapabildiğim için buradayım. Ben ve SYRIZA Partisi yapabiliriz. Hepiniz 24 Eylül Pazar günü sandığa gidin. Çünkü biz siyaset yapmıyoruz. Biz siyaset yapıyoruz.”

Stefanos Kasselakis: “Şafak vakti!”

Stefanos Kasselakis yayınladığı videoda SYRIZA liderliğine aday olma noktasına gelene kadar “her şeyin nasıl başladığını” anlatırken, siyaset sonrası bir fenomen olduğu yönündeki suçlamalara da üstü kapalı bir şekilde yanıt veriyor ve “sonrası siyaset” için mücadele ettiğini belirtiyor.

“Her şey nasıl başladı… Aleksis’in Devlet Konseyi için yaptığı teklif. Onunla birlikte yapılan turlar. İlk el sıkışmalar, ilk kucaklaşmalar. Kendimizi tanıttık. Sonra size dedim ki: “Bu bir fikir değil, benim hayatım.” Birbirimize baktık. Birbirimizi anladık. Platformumuzu oluşturduk. Pek çok insanın yüksek sesle söylemediği pozisyonlarla. Siz onları elinize aldınız, içini doldurdunuz, geliştirdiniz.”

Ve sonra ne oldu? “Dünyanın kasırgasına kapıldım. Acı veren yerlere ziyaretler. Küllere ve sellere. Sistemin saldırılarına ama aynı zamanda vizyona, umuda. Herkes için Yunan Rüyası – birkaç kişi için değil.

Sadece beni destekleyen sizlerle konuşmuyorum. İlk turda kime oy vermiş olursanız olun, sandık başında kuyruğa giren ve SYRIZA’yı yeniden dirilten 150.000 kişiyle, hepinizle konuşuyorum. Şimdi sizden birlikte durmanızı istiyorum. Çünkü SYRIZA’nın yeni başkanının herkesin gücüne ihtiyacı var.

Çünkü SYRIZA’nın yeni başkanı herkesin başkanı olacak. Siyaset sonrası için değil, sonrası siyaset için. Kiryakos Miçotakis’in sağından sonra. Sonra, vatandaşı yalnız bırakmayacak bir Devlet için. Sonra, içinde yaşamaktan gurur duyacağınız bir Yunanistan için. Geçtiğimiz Pazar günü bu ülkenin sesi oldunuz. Bu Pazar, gelin ve bu ülkenin sonraki sesi olun. Şafak vakti!”.

Her iki aday da 24 Eylül seçimlerde yüksek katılım bekliyor ve tüm üyeleri sandığa gitmeye çağırıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...