SYRIZA Partisi, Çakalatos ve Perka'yı Parlamento Grubundan İhraç Etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Partisi, Çakalatos ve Perka’yı Parlamento Grubundan İhraç Etti

SYRIZA Partisi, dün parti ayrılığını açıklayan ve bugün bağımsız milletvekili olarak görev yapacak olan Evklidis Çakalatos ve Pete (Theopisti) Perka’yı parlamento grubundan resmen ihraç etti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İhraç kararı, parti genel merkezi Kumunduru’dan yapılan açıklama ile duyuruldu. Öte yandan Çakalatos ve Perka 12 Kasım Pazar günü SYRIZA’dan ayrıldıklarını açıklamışlardı.

Parti içinde gerçekleşen bu ani değişiklik, SYRIZA lideri Stefanos Kasselakis’in dün Merkez Komitesinde yaptığı açıklamalarla paralellik gösteriyor. Kasselakis, her iki milletvekiline de partinin beklediği adımları atmaları için çağrıda bulunmuştu.

Öte yandan SYRIZA’dan ayrılan AP Milletvekili Stelios Kuloğlu gibi, Çakalatos ve Perka’nın da koltuklarını bırakma niyetinde olmadıkları belirtiliyor. Bu durum, parti içindeki tansiyonu daha da artırmış görünüyor.

Kumunduru tarafından yapılan açıklamada, SYRIZA Parlamento Grubu Başkanı Sokratis Famellos’un, Yunan Parlamentosu Başkanı Konstantinos Tasulas’a, Çakalatos ve Perka’nın parlamento grubundan çıkarıldıklarını bildiren bir mektup gönderdiği belirtildi.

Partiden yapılan açıklamada, “Milletvekillerinin, Milletvekili Adayları için Davranış Kuralları uyarınca, derhal koltuklarını SYRIZA Partisi’ne teslim etmeleri gerektiği” vurgulandı. Kuralların 2. paragrafının a) bölümünde, “SYRIZA oylarıyla seçilen tüm milletvekillerinin, işgal ettikleri koltuğun partiye ait olduğuna dair siyasi ve ahlaki bir taahhütte bulunmaları” gerektiği belirtiliyor.

Bu ihraç kararının ardından, Çakalatos ve Perka’nın nasıl bir yol izleyecekleri ve SYRIZA’nın iç politikalarında ne gibi değişiklikler yapacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Lideri Kasselakis İle İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu Arasında Görüşme

Yunanistan’da ana muhalefet partisi SYRIZA’nın Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop SYRIZA İl Örgütü'nde Yeniden Yapılanma ve Geçici Yönetim

SYRIZA Partisi Rodop İl Örgütü, son dönemde yaşanan istifaların ardından yeni bir yapılanma sürecine girdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İstifanın Ardından Hüseyin Zeybek'ten İlk Açıklama

SYRIZA-İlerici İttifak’ın İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, uzun süren düşünme ve çaba sürecinin ardından partisinden ayrılma kararı aldığını duyurdu.
Devamını oku...