SYRIZA Başkan Adayı Evklidis Çakalotos'un Dedeağaç, Gümülcine ve Kozlukebir Ziyareti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA Başkan Adayı Çakalotos, Gümülcine ve Kozlukebir’e geldi

Evklidis Çakalotos, Ferhat Özgür ve Hüseyin Zeybek

SYRIZA Partisi Genel Başkan adayı Evklidis Çakalotos Batı Trakya’da Dedeağaç, Gümülcine ve Kozlukebir’i ziyaret ederek temaslarda bulundu.

Çakalotos’un Batı Trakya‘daki temsaları sırasında, SYRIZA’dan Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve eski milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, Hristos Karayannidis ve Georgios Kaisas da hazır bulundular.

Dedeağaç bölgesine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Evklidis Çakalotos, bölgenin sorunlarını ve SYRIZA‘nin beklentilerini el aldı. Çakalotos, Dedeağaç, Gümülcine ve Kozlukebir’i ziyaret ederek Trakya’nın önemine vurgu yaptı. SYRIZA başkan adayı ayrıca, bölgedeki yangınlar ve orman tahribatı gibi önemli konuları ele aldı.

Çakalotos’un Kozlukebir (Arriana) köyü ziyareti sırasında, azınlık sorunları ve bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklar ele alındı. Hükümet yetkililerinin azınlık üzerindeki tehditleri ve sorunların özellikle işsizlik ve gençlerin göçü gibi kırsal nüfusu etkileyen ortak zorluklar olduğu belirtildi.

Gümülcine’de, Trakya Tûtûn Üreticileri Kooperatifi Başkanı Sinan Amet ile yapılan bir toplantıda, tûtûn üretimi konusundaki sorunlar ele alındı. Üretimin daralmasının yanı sıra düşük satış fiyatları ve artan girdi maliyetleri gibi önemli sorunlar tartışıldı. Kooperatifin üreticiler için önemli bir destek olduğu ve ekonominin kritik sektörlerini koruma rolünü üstlendiği vurgulandı.

Gümülcineliler Kulübü’nde yapılan toplantıda ise bölgenin talepleri ve özgünlükleri ele alındı. Katılımcılar, güçlü ve örgütlü bir partiye duyulan ihtiyacı vurguladılar.

Evklidis Çakalotos‘un Dedeağaç ziyareti sırasında, hükümetin yangınları kontrol altına alma çabalarındaki başarısızlığı ve ormanlarının büyük ölçüde tahrip edilmesi konusunda yurttaşların endişeleri tartışıldı. Bölge sakinlerinin bu konudaki şikayetleri ve SYRIZA’nın beklentileri üzerine yapılan tartışmalarda, parti yapısının ve işleyişinin gözden geçirilmesi ve partiye orta vadeli bir planın uygulanması gerekliliği vurgulandı.

Çakalotos, Kavala’daki ziyaret sırasında bölge sakinlerinin yaşadığı umutsuzluğa ve bölgenin diğer bölgelerden koparılmasına dikkat çekti. Çakalotos, bölgenin sembolik olarak ülkeden koparıldığını ve bu nedenle altyapı ve ormanların terk edildiğini ve çölleşmeye mahkum edildiğini belirtti. Ayrıca, bölge sakinlerinin sürekli göç etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

SYRIZA Partisi Genel Başkan adayı Çakalotos’un açıklamalarına göre, Batı Trakya bölgesi, Yunanistan hükümeti tarafından sembolik bir sınır olarak görülüyor ve bu nedenle diğer bölgelerden koparılmış gibi hissediliyor. Bu durum, bölge sakinleri arasında umutsuzluğun yaygınlaşmasına da neden oluyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...