Kasselakis: 'Modern Yurtsever Bir Sol'a Doğru İlerliyoruz' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kasselakis: ‘Modern Yurtsever Bir Sol’a Doğru İlerliyoruz’

Atina, YunanistanSYRIZA Partisi’nde yaprak dökümü sürerken Genel Başkan Stefanos Kasselakis, “Modern yurtsever bir Sol’a doğru ilerliyoruz ve partiyi birçok üyeye açacağız” dedi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Stefanos Kasselakis, partinin içindeki farklılıkların küçük olduğunu ve hükümetin yeni vergi yasası hakkında ise aşırı vergilendirmeden yana olmadıklarını belirterek, parti içi birliğin ve yenilikçi yaklaşımların önemini dile getirdi.

Kasselakis, “At Kokkino” radyo istasyonunun programında yaptığı açıklamalarda, SYRIZA’nın yeni bir döneme adım attığını ve büyük bir genel kongreye koordineli bir şekilde ilerlediklerini söyledi.

“Yeni Bir Gün, Yeni Bir Başlangıç”

Kasselakis, “Bugün partimiz için yeni bir gün; birleşerek, taze fikirlerle, taze söylemlerle ve derin bir sosyal, insani ve ekolojik yönelimle ileriye gideceğiz. Partiyi topluma açacağız” şeklinde konuştu

Parti İçi Farklılıklar ve Vergilendirme Politikaları

SYRZIA Genel Başkanı, parti içerisinde siyasi düzeydeki farklılıkların küçük olduğunu savunarak, aşırı vergilendirmeye karşı olduklarını ve sol idealleri savunmaktan çekinmediklerini belirtti. Kasselakis, “Modern yurtsever bir Sol’a doğru ilerliyoruz ve partiyi birçok üyeye açacağız, çünkü Yunan halkının bilgeliğinin toplum olarak en büyük varlığımız olduğuna inanıyoruz” dedi.

Merkez Komite’deki Ayrılıklar

Öte yandan Kasselakis, SYRIZA Merkez Komite’nin neredeyse yarısının önceki gün ayrılmasına ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...