Yunanistan'da Berberler, Su Tesisatçıları... Maliye Bakanlığı'nın Radarında - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Berberler, Su Tesisatçıları… Maliye Bakanlığı’nın Radarında

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, serbest meslek sahiplerini daha yakından denetlemeyi ve bu grup için vergi ve sosyal yardım sistemini yeniden düzenlemeyi planlıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bakanlık, serbest meslek sahiplerinin yüksek kazançlarını düşük göstererek sosyal yardımlardan (çocuk, kreş, acil durum “geçiş” yardımları vb.) yararlanmasını sınırlamak istiyor. Yeni bir vergi rejimi ve çapraz kontroller ile bu amaç gerçekleştirilecek.

Yeni Isıtma Ödeneği ve Ciro Limitleri

Yeni Isıtma Ödenekleri için 80.000 evro ciro sınırı getirildi. Bu, özellikle ticari faaliyette bulunan serbest meslek sahiplerini etkileyecek.

Gelir Beyanı Farklılıkları

Yunanistan Maliye Bakanlığı verilerine göre, serbest çalışan doktorlar, tesisatçılar ve berberler geçen yıl çalışanlara kıyasla oldukça düşük gelir beyan etmişler. Bu durum, serbest meslek sahipleri için yeni vergi önlemlerini zorunlu kılıyor.

Gelecekteki Vergi Rejimi ve Teşvikler

Yunanistan Maliye Bakan Yardımcısı Haris Theoharis, myData ve kart ödemelerinin genişletilmesiyle serbest meslek sahiplerinin gerçek gelirlerinin daha net bir şekilde ortaya konulacağını belirtti. Bunun yanı sıra, vergi oranının %22’den %9’a düşürülmesi ve işletme vergisinin hızla azaltılması gibi yeni teşvikler de gündemde.

Bu reformlar, yıllarca sistemden yararlanan ve vergi kaçıran serbest meslek sahiplerini olumsuz etkileyecek, fakat aynı zamanda devletin vergi gelirlerini artırmayı ve sosyal yardım sistemini daha etkin bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor. Yeni önlemler, muhtemelen 2023 yılının sonunda ya da 2024 yılının başında hayata geçirilecek.

Yunanistan’da serbest meslek sahibi olan binlerce kişi için önemli değişiklikler kapıda. Bu değişikliklerle ilgili detaylar zamanla açıklanacak fakat şu an için Maliye Bakanlığı’nın bu grup üzerindeki gözetimini artıracağı kesin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...