Prodromos Babageorgakas neden aday olduğunu açıkladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prodromos Babageorgakas neden aday olduğunu açıkladı

Gümülcine Hastanesi‘nin tanınan ve sevilen kardiyoloji doktorlarından Prodromos Babageorgakas, yaklaşan yerel seçimlerde Gümülcine Belediyesi Meclis Üyesi adaylığını açıkladı. 

Tahmini okuma süresi 4 dakika

Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis’in ‘Vatandaşlar Toplumu’ (Kinonia Politon) Listesinden aday olan kardiyolog Babageorgakas, sorunların çözümünde daha aktif rol alabilmek için aday olduğunu ifade ediyor. Prodromos Babageorgakas, siyasete girme kararı ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi.

Neden siyasete girmeye karar verdiniz?

Sanırım hepimiz bir anlamda kamusal ve siyasi hayatın içindeyiz, kimimiz daha az, kimimiz daha çok. Tüm vatandaşlar gazeteler, sosyal medya ya da televizyon aracılığıyla ülkede ve yaşadıkları şehirde neler olup bittiğini okuyor ve bilgi sahibi oluyor. Hepimiz arkadaşlarımızla ve tanıdıklarımızla tartışırız ve hepimiz bir dereceye kadar kasabamızda, köyümüzde, mahallemizde bir şeyleri iyileştirmek için ne yapılması gerektiği konusunda fikir sahibiyizdir.

Seçimlerde aday olanların farkı, sorunların vurgulanması ve çözülmesinde daha aktif rol alabileceklerini ve kasabamızdaki ya da köyümüzdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunabileceklerini düşünmeleridir. Bunu yapıp yapamayacakları ise, seçimlere katılarak kendilerini temsil etmesini istedikleri kişileri seçmeleri istenen vatandaşların kararına bırakılmıştır.

Bölge Sakinleri Neden ‘Vatandaşlar Toplumu Listesi’ ve Yannis Garanis’i seçmeli?

Sayın Garanis kutuplaşma ve aşırılıklardan kaçınan, herkesle tartışan, en olumsuz eleştirileri bile kabul eden ve görüşlerin birleştiği noktaları bulmaya çalışan yumuşak huylu bir adamdır. Konuşması gerçekçidir, sorunların farkındadır ve bunları gizlemiyor. Yapılabilecekler konusunda – belediyenin gerçek kapasitesine bağlı olarak – doğruları dile getiriyor ve ayrıca yapılamayacakları bile söyleme cesaretine sahip. Kazanmak için her şeyden vazgeçecek bir adam değil.

Öte yandan Sayın Garanis’in yanı sıra, katkıda bulunan ve daha da fazla katkıda bulunmaya istekli olan meclis üyeleri ve adaylardan oluşan çok çeşitli ve çok yönlü bir liste var. Bu grup ve seçim listesi, farklı alanlarda, farklı mesleklerde, farklı parti tercihlerinde bilgi ve deneyim sahibi, ancak her türlü ideolojik farklılığı bir kenara bırakarak gerçekçilik ve ciddiyetle Gümülcine için mümkün olanın en iyisini yapmaya çalışan yetkin kişilerden oluşuyor. Bu nedenlerle bu listeden aday olmayı tercih ettim ve inanıyorum ki halkımız da yetkin bir belediye başkanına ve birçok yetkin adaya sahip olan listemizi seçecektir.

Seçildiğiniz takdirde nasıl katkıda bulunabileceğinizi düşünüyorsunuz?

En iyi bildiğim konular sağlık ve sosyal politika. Ne yazık ki ülkemizdeki refah seviyesi, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla büyük ölçüde geri kalmış durumda ve biz belediye olarak en azından Gümülcine ve Rodop vatandaşları için gerekli sosyal bakımı elimizden geldiğince sağlamaya çalışmalıyız.

Önemli olan, çok önemli işlerin yapıldığı mevcut yapıları korumak, bunları elimizden geldiğince geliştirmek ve genişletmek ve aynı zamanda sosyal sektörün diğer alanlarındaki faaliyetlerimizi genişletmek olmalı. Örneğin sağlık söz konusu olduğunda, doktorların ve hemşirelerin çalışmalarını kolaylaştırmak ve insanlara uygun şekilde bakılabilmesi için bölge klinikleri gibi görev alanımıza giren yapıları iyi durumda tutmaya çalışmalıyız. Evde yardım programı da devam ettirilmesi, güçlendirilmesi ve daha da geliştirilmesi gereken bir kurum.

Ayrıca, özellikle sağlığın teşviki ve geliştirilmesi, vatandaşların sağlık konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetlerin yanı sıra vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracak faaliyetlere de ağırlık vermemiz gerekiyor.

Elbette sosyal ve sağlık politikasına yönelik tüm bu eylemlerin bir amacı ve etkisi olmalı, gerekli fonlar sağlanmalı ve mevcut devlet yapılarını tamamlayıcı nitelikte olmalı, gelecekte yol açabilecekleri sorunlar ve kaynak israfı dikkate alınmadan iletişim amaçlı yapılmamalıdır.

Bunun dışında, her meclis üyesinin rolü – ki benim rolüm de bu olacak – katılmak, bilgilenmek, çalışmak, incelemek, müdahale etmek, belediye meclisinde tartışılan ve karar verilen her konuda – inançlarına göre – görüş bildirmek ve kendisinin tespit ettiği veya vatandaşların kendisine söylediği konuları ve sorunları tartışmaya açmaktır.

Prodromos Babageorgakas Kimdir?

Dedeağaç’ta Tıp okudu ve daha sonra Drama Genel Hastanesi’nde, Dimetoka Genel Hastanesi’nde ve 2012 yılında Kardiyoloji uzmanlığını tamamladığı “Voula Asklepion” Hastanesi’nde çalıştı. O zamandan beri Gümülcine Hastanesinde, başlangıçta sözleşmeli ve akabinde hastanenin Kardiyoloji Kliniği’nde Uzman Doktor pozisyonunda görevini sürdürüyor. Aynı zamanda uzun yıllardır ikinci basamak sağlık komitesinde yer alıyor. Kardiyolog Sinem Hüseyin ile evli olan Babageorgakas, tıbbi görevlerinin yanı sıra hastanenin genel işleyişine de katılmaya çalışıyor ve bu nedenle geçmişte bilim kurulu üyeliği yaptı. Kardiyolog Babageorgakas son üç yıldır hastanenin Yönetim Kurulu’nda doktorların seçilmiş temsilcisi olarak görevini sürdürüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...