Siz de durmadan üşüyenlerden misiniz? - Azınlıkça
Yaşam

Siz de durmadan üşüyenlerden misiniz?

Siz de sürekli üşüyenlerden misiniz? Her zaman üşüyorsanız kendinizi ısıtmanın yolları…

ELBİSELERİNİZİ KURU TEMİZLEYİCİYE ATIN

Giyinmeden önce kıyafetlerinizi kurutucuda kısa bir tur attırmak çok pratik bir çözüm olabilir. Vücudunuz genellikle sabahları en sıcaktır, bu yüzden sıcağı tutmak için iyi bir fikirdir. Sonsuza dek sürmeyecek, ama size güne rahat bir başlangıç ​​yapacak.

KALORİLERİNİZİ ALIN

Vücudunuzun sıcaklığını korumak için yakıta ihtiyacı vardır. Günde en az bir sıcak yemek yiyin geri kalanını çeşitli meyveler, sebzeler ve diğer işlenmemiş gıdalardan almaya çalışın.

YATAĞA ÇORAPLA GİRMEK

Komik görünebilir, ama mavi ayak parmaklarından daha iyi! Sadece tüm vücudunuzu ısıtmaya yardımcı olmaz, aynı zamanda sıcak ayaklar da beyninize uykuya geçme zamanı geldiğini gösterir. Bu yatak modası ile baş edemiyorsanız, yatağa girmeden en az 1 saat önce rahat sıcak terliklerinizle dolaşın.

PİJAMANIZI DOĞRU SEÇİN

Yumuşak, esnek kumaşlarda uyuyun. Pazen sizi rahat ve sıcak tutacak, ancak çok ısınmayacak, terlemeyecekseniz aynı zamanda cildiniz nefes alacaktır. İpek de sıcak olabilir, ama pazenle aynı oranda cildiniz nefes alamaz. Gerçekten üşüyorsanız, uzun iç çamaşırı ve hatta bir şapka ya da “gece şapkası” yardımcı olabilir.

DEMİR VE VİTAMİN B12’Yİ ALIN

Her ikisinden de yeterli olmazsa anemi olabilirsiniz, yani vücudunuzun etrafında oksijen almak için çok az kırmızı kan hücreniz var demektir. Bu seni soğuk hissettirebilir. Bazı insanlar yemeklerden yeterince B12 almazlar ya da kolayca emmezler. Hamile kadınlar bazen daha düşük demir düzeylerine sahiptir, çünkü vücutları normalden daha fazla kullanır. B12’yi tavuk, yumurta veya balıkta alın. Kümes hayvanları, et, deniz ürünleri, nohut ve yeşil yapraklı sebzelerden demir alın.

KAT KAT GİYİNİN

Birkaç açık kat, sizi tek bir ağır olandan daha iyi ısıtır. Nemi çeken termal iç çamaşırı gibi ince bir şeyle başlayın. Ortada ceket veya yün kazak gibi yalıtım ekleyin. Bir dış kabuk olarak bir rüzgar kırıcı kullanın. Üç katman yeterince uygun gözükse de, siz istediğiniz ayarlayabilirsiniz. Hala üşüyorsanız başka bir katman ekleyin veya çok sıcak geldiyse bir kat çıkarın.

YATAĞINIZI ISITIN

Elektrikli battaniyenin ısısı, tavana kadar yükseleceği için yarısı boşa gider. Ancak ısıtmalı bir yatağınıza çarşaf gibi sıkıca tutturacağınız bir yatak pedi, çok fazla hareket etmeyeceği ve bir katman gibi olacağı için sizin ısınmanıza daha çok fayda sağlayacaktır.

HAYATINA BAHARAT KAT

En sevdiğin taco yemeğine ekstra biber yediğinde kaşının üstünde biraz terleme var mı? Çünkü baharatlı yiyecek tam anlamıyla vücudunuzu ısıtır. Bununla ilgili yanlış bir şey yok, ülser gibi mide problemleriniz olmadıkça. Aslında, baharatlı bir diyet sizin için iyi olabilir. Sadece aşırıya kaçmayın, özellikle de sonradan kendinizi iyi hissetmediğinizi fark ederseniz.

UZAY ISITICILARI TAKIN

Daha küçük alanları ısıtmaya yardımcı olabilirler. Alanınıza ve amacınıza uygun bir UL onaylı ünite seçin. Bir fanı olan “konveksiyon” tipi bir odayı ısıtmak için en iyi seçenek olabilir. “Parlak” bir model belirli bir noktayı ısıtmak için daha iyidir. Evcil hayvanları ve çocukları uzak tutun. Elektrikli ısıtıcıları doğrudan duvara takın ve devrildiğinde kapatılan bir güvenlik anahtarları olduğundan emin olun

VÜCUDUNU HAREKET ETTİR

Yürüyüşe ya da koşuya çık. Dışarısı çok soğuksa, spor salonuna gidin ya da sadece bazı atlama krikoları, şınavlar veya iç mekandaki diğer egzersizleri yapın. Sadece sizi ısıtmakla kalmayacak kalorileri yakacak ve vücut ısısını arttıracak kaslarınızı oluşturmaya ve tutmaya yardımcı olur.

ZAMAN VER

Alışmakta olduğunuzdan çok daha soğuk olan yeni bir yere uyum sağlamak için vücudunuza  yaklaşık 2 hafta verin. Yaşlandıkça ya da çok az vücut yağınız varsa bu zor olabilir. Alerji veya astım gibi bazı ilaçlar da bu konuda size yardımcı olabilir. Dışarıda çok fazla zaman harcayan insanlar sıklıkla sıcaklıktaki ani değişikliklere daha çabuk alışırlar.

DOĞRU BOTLAR İÇİN ALIŞVERİŞ YAPIN

Ayakkabılarınız yalıtılmış olduğu için, sizi sıcak tutacak anlamına gelmez. Neme karşı iyi kapatılmamış botlar buz bloklarına dönüşebilir. Yüksek bir IPX derecelendirmesine bakın. IPX-8 en yüksektir. Tüm botun suya karşı dayanıklı olduğu ve ayağının kuru kalacağı anlamına gelir. Ve bazı kalın yün çoraplara sığacak kadar büyük aldığınızdan emin olun.

TAKİP EDİN

Soğuğa karşı geçmişe göre daha duyarlı iseniz doktorunuza söyleyin. Bu  beslenme, kırmızı kan hücreleri (anemi), kan damarları, tiroid bezi veya beynin termostat ile bir sorunun belirtisi olabilir. Ne sıklıkla meydana geldiğini, ne kadar sürdüğünü ve mutlaka doktorunuza belirtin.. Doktorunuz, nedeni daraltmak için bazı testler yapabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Sürekli üşümenin 5 sebebi

Üşümek, çevre ısısının ani değişikliğine yanıt olarak ortaya çıkıyor.
Devamını oku...
Yaşam

Ayakları ve elleri sürekli üşüyenlere özel 3 içecek tarifi

Sıcak günlerde bile elleriniz, ayaklarınız, parmaklarınız buz gibi olur mu? Herkes terlerken size serin geldiği olur mu?
Devamını oku...