Stefanos Kasselakis askere gidiyor: 20 gün askerlik yapacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Stefanos Kasselakis askere gidiyor: 20 gün askerlik yapacak

SYRIZA‘nın yeni Genel Başkanı Stefanos Kasselakis askere gitmediği için yasanın öngördüğü üzere 20 gün boyunca orduda görev yapacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Stefanos Kasselakis‘e yakın kaynaklar ne zaman olacağını belirtmeksizin SYRIZA’nın yeni liderinin askerlik görevini 20 gün yaparak tamamlayacağını söylediler.

Kasselakis’in bu 20 gün boyunca sınır bölgesinde bile Yunan kışlasında görev yapmaya kararlı olduğu bildiriliyor. Bir sonraki asker dağıtımı Kasım ayında yapılacak.  

Stefanos Kasselakis 14 yaşından beri yurtdışında bulunuyor ve bugüne kadar askerlik vazifesini yerine getirmek için Yunanistan‘a gelmemişti. Henüz 45 yaşına gelmediği ve Yunanistan‘a döndüğü için askeri yükümlülükleri tamamen yeniden yürürlüğe girdi.

Bununla birlikte, yasalar kişi 35 yaşına ulaşmışsa 20 gün askere giderek hizmet edebilmesini ve geri kalan hizmetini ise aylık 810 evro karşılığında satın alabilmesi imkanını sağlıyor.

Stefanos Kasselakis Yunanistan‘a döndüğü gün itibariyle 6 ay içinde askeriyeye rapor vermesi gerekiyor. Kasselakis 3 aylık bir uzatma almış durumda hala 6 ayı var.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...