Kuzey Evia’da helikopter düştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kuzey Evia’da helikopter düştü

Yunanistan’da Kuzey Evia’da (Eğriboz) Ahladiu plajı yakınlarında özel bir helikopter düştü. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Özel bir helikopterin Evia’nın kuzeyindeki Ahladiu plajı yakınlarında, Agia Anna yakınlarındaki deniz alanına düştüğü bildirildi.

Helikopter 28 Eylül Perşembe sabahı saat 10’dan kısa bir süre sonra Mantudi’den havalanarak Volos’un sanayi bölgesine doğru yola çıkmış ve düşmeden kısa bir süre önce radardan kaybolmuştu. Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre helikopter bir kişiyi taşıyordu. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor.

İlk bilgilere göre helikopterde bulunan ğilot ve yolcu ile toplam kişi sayısının iki olduğu bildirilirken, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Orta Yunanistan Eyalet Başkanı Fanis Spanos yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Belediye Başkanı Sayın Çapurniotis ve Belediye Başkan Yardımcısı Kelaiditis ile olay yerinde çok yakındık ve oraya ulaşmaya çalışan ilk kişiler arasındayız. Ne yazık ki erişim kesildi ve şimdi hem biz hem de kurtarma ekipleri helikopterin düştüğü iddia edilen noktaya ulaşmak için alçak bölgelerden hareket ediyoruz.”

İlk raporlar helikopterin Sivil Savunma’nın bir parçası olduğunu göstermiyor ve Volos ile Madudi arasında bir uçuştan bahsediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...