Yunanistan’da gayrimenkul alım satımında nakite son - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da gayrimenkul alım satımında nakite son

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, gayrimenkul alım satımında nakit ödemenin kaldırılacağını açıkladı.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Uluslararası Selanik Fuarı’nda 16 Eylül Cumartesi günü konuşan Başbakan Miçotakis, uygulanacak yeni ekonomik tedbirleri açıkladı.  

Miçotakis’in açıklamalarına göre, Yunanistan’da gayrimenkul alım satımında artık sadece elektronik ödemeler kullanılacak ve nakit para “çekmeceye” ya da daha iyisi bankaya konulacak.

Miçotakis, vergi kaçakçılığıyla mücadele için tüm gayrimenkul işlemleri ve transferleri üzerinde ek bir elektronik “denetleme” sağlayan önlemi duyurdu.

Bundan böyle gayrimenkul alım ve satımları sadece elektronik yollarla, yani noter tarafından satış senedine yansıtılacak olan depozito veya havale vb. yöntemlerle yapılacak. Esasen bu müdahaleyle hükümet, el altından yapılan işlemleri frenlemeyi ve vergi denetimlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis ve Erdoğan yol haritası üzerinde anlaştı

Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile New York’ta bir araya geldiler.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Türk-Yunan İlişkilerinde 'Taviz' Terimi Uygun Değil, Karşılıklı Hamleler Gerekiyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Uluslararası Selanik Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Türk-Yunan ilişkilerine dair sorusunu yanıtladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'in Selanik’teki konuşması öncesi protesto gösterileri düzenlendi

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in 87. Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşma vesilesiyle 16 Eylül Cumartesi öğleden sonra Selanik’in merkezinde gerçekleştirilen üç protesto yürüyüşü tamamlandı.
Devamını oku...