Yunanistan'da Gayrimenkul Fiyatlarında Hız Kesmeyen Yükseliş - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Gayrimenkul Fiyatlarında Hız Kesmeyen Yükseliş

Yunanistan‘da emlak piyasası, 2023 yılında da hızını koruyarak yükselişine devam etti.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan Merkez Bankası’nın son verilerine göre, ülke genelinde daire fiyatlarındaki artış önceki yıllara kıyasla daha da hızlandı. 2023 yılında ortalama daire fiyatları, yıllık %13,4 oranında artarak, 2022 yılındaki %11,9’luk artış oranını geride bıraktı.

Özellikle yeni dairelerde, yani inşası üzerinden 5 yıl geçmemiş dairelerde, fiyatlar 2023’ün ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %11,0 oranında artış gösterdi. Eski dairelerde ise bu oran %12,4 olarak kaydedildi. 2023 yılında, yeni dairelerin fiyatlarındaki yıllık ortalama artış oranı %12,4’ken, eski dairelerde bu oran daha da büyük bir sıçrama yaparak %14,2’ye ulaştı.

Daire fiyatlarındaki artış, coğrafi bölgelere göre değişiklik gösterdi. 2023’ün ikinci çeyreğinde, Atina’da fiyatlar %10,8, Selanik’te %14,6, diğer büyük şehirlerde %13,9 ve Yunanistan’ın diğer bölgelerinde %11,2 oranında artış gösterdi. 2023 yılı genelinde, 2022’ye kıyasla Atina’daki fiyat artışı %13,7, Selanik’te %16,2, diğer büyük şehirlerde %14,5 ve ülkenin diğer bölgelerinde %10,8 olarak gerçekleşti.

Yunanistan’daki bu gayrimenkul fiyat artışları, 2023 yılının tamamında, 2022’nin ikinci çeyreğine kıyasla ülkenin tüm kentsel bölgelerinde daire fiyatlarında ortalama %12,1’lik bir artış sağladı. Yılın tamamında ise bu artış oranı, yıllık ortalama olarak %13,9’a ulaştı. Açıklanan veriler, Yunanistan emlak piyasasındaki yükseliş trendinin devam ettiğini gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...