Miçotakis, Ankara'ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs'ta Gerçekleşeceğini Duyurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Ankara’ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs’ta Gerçekleşeceğini Duyurdu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara‘ya yapacağı resmi ziyaretin Mayıs ayında gerçekleşeceğini duyurdu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Miçotakis, bu adımın iki ülke arasındaki mevcut gerginliklere rağmen diyalog köprüleri kurma çabasının bir parçası olduğunu vurguladı.

Bir televizyon programına katılarak gündemi değerlendiren Yunan lider, Türk tarafının, iki ülke arasındaki gerilimleri azaltma ve ilişkileri normalleştirme konusundaki “samimi arzusuna” olumlu baktıklarını ifade etti. Skai TV’ye konuşan Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiği Atina ziyaretine atıfta bulunarak, kendisinin de Mayıs ayında Ankara’da olacağını söyledi.

Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların çözümüne dair umutlu bir tablo çizdi. Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlandırılması gibi karmaşık konuların varlığını kabul eden Başbakan, bu konularda fikir ayrılıklarının medeni bir şekilde kabul edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu durumun Yunanistan’ın savunma kabiliyetlerini geliştirmeye devam edeceği anlamına gelmediğini de ekledi.

Aktarılan bilgilere göre Başbakan Miçotakis’in Mayıs ayındaki ankara resmi ziyareti öncesinde, 15 Nisan Pazartesi günü Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Franoyannis Türkiye’yi ziyaret ederek temaslarda bulunacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...