Atina’da 5.000 euro’ya ev satıyorlar! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina’da 5.000 euro’ya ev satıyorlar!

Atina’da 5.000 euro’ya ev satıyorlar!

Bilişim Sistemleri Genel Sekreterliğinin gayrimenkul piyasasıyla ilgili sunduğu veriler şok etkisi yaratırken, 2017 yılında maliyeti 5.000 euro’yu geçmeyen gayrimenkul alım-satım sözleşmeleri imzalandığı ortaya çıktı!

Örneğin Atina’nın Galatsi bölgesinde 2017 yılının ilk çeyreğinde 50 metrekarelik bir ev, rayiç bedeli 50 bin euro olmasına rağmen 5.000 euro’ya satıldı.

Atina’nın zengin semtlerinden sayılan Glifada’da ise 293.000 değerinde bir gayrimenkulün 80.000 euro’ya satıldığı belirlendi. Zografu’da ise metrekaresi 100 euro’dan satılan gayrimenkullerin olduğu belirtilirken, onlarca gayrimenkul sahibinin malvarlıklarını oldukça düşük fiyatlardan satmak zorunda kaldığı görülüyor.

Uzmanlar bu durumun arkasında mali krizin olduğunu belirtirken, birçok sözleşme de ise özellikle de maliyetin çok düşük olduğu kontratlarda kara paranın döndüğüne dikkat çekiyorlar!

Öte yandan ilgilenenler Bilişim Sistemleri Genel Sekreterliğinin hazırladığı “Gayrimenkul Alım Satım Değerleri Kütüğü” platformundan piyasa fiyatlarını takip edebilir. Bilgi vermeyi amaçlayan uygulamanın kullanımı ise oldukça basit ve isimsiz olarak kullanılabilir. Kullanıcılar ilgilendikleri bir bölgede şekillenen fiyatlarla ilgili bilgi edinebilir ve daha spesifik araştırmalar yapabilir.

Uygulamaya göz atmak için BURAYA TIKLAYINIZ

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et