Gayrimenkul kiralayanlara ek vergi geliyor! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Gayrimenkul kiralayanlara ek vergi geliyor!

Gayrimenkul kiralayanlara ek vergi geliyor!

Yunanistan geneli gayrimenkullerini kiralayan vergi mükellefleri yeni vergiler çerçevesinde yılda neredeyse üç kiradan olacak.

Yaklaşık 900 bin vergi mükellefi bu yıl daha fazla vergiyle karşı karşıya kalacak.

Gayrimenkuller için ödenecek vergiye dayanışma geliri ve ortak gayrimenkul vergisi (ENFIA) eklendiğinde gayrimenkul sahiplerinin ceplerinden gelirlerinin neredeyse %65’i vergilere gitmiş olacak! Kiralardan elde edilecek gelirler için ödenecek vergiler ise şöyle belirlendi:

* 0-12.000 euro yıllık kira geliri için %15 vergi
* 12.001-35.000 euro yıllık kira geliri için %35 vergi
* 35.001 euro ve üzeri euro yıllık kira geliri için %45 vergi.

Tüm bu kira vergilerine belirtilen diğer vergiler de eklenince gayrimenkul sahiplerinin işi zorlaşıyor.

Örneğin aylık 300 euro kira geliri olan ve 800 euro aylık maaşı olan bir vergi mükellefi 530 euro vergi ve 325 euro dayanışma vergisi ödemek zorunda kalacak. Elde edeceği neredeyse üç aylık kirayı vergiye ödemek zorunda kalacak olan bahse konu vergi mükellefinin, ayrıca bu gayrimenkulleri için ekstradan ENFIA da ödemesi gerekecek.

Gayrimenkullerinden yılda yaklaşık 20.000 euro kira geliri elde eden bir vergi mükellefi 4.600 euro gelir vergisi ödemek zorunda olacak. Bunun yanı sıra 176 euro dayanışma vergisi ödemek zorunda olan aynı kişinin yaklaşık 3.000 euro ENFIA ödediği de hesaba katılırsa yılda vergilere ödediği para 7.776 euro’yu yani kira gelirinin yaklaşık %39’unu buluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et