Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Başbakan Miçotakis’in Odessa’da bulunduğu bölgenin sadece 150 metre uzağında meydana gelen patlama yaşandı.

Miçotakis, Ukrayna’nın güneybatısındaki bu stratejik liman kentini, uzun zamandır dile getirdiği bir arzuyla ziyaret etti. Miçotakis, Odessa’yı, diaspora’daki Yunan azınlığı önemli merkezlerinden biri ve tarihi ile kültürel bağların sembolü olarak gördüğü için ziyaret etme isteğini vurguladı.

Bu sembolik ziyaret, Miçotakis’in Ocak ayı sonunda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından planlandı ve diplomatik kanallar aracılığıyla gerçekleştirildi. Ziyaret, güvenlik nedeniyle son derece gizli tutuldu.

Yunanistan Başbakanı, ziyareti sırasında, 2023 Ocak ayında UNESCO Dünya Mirası olarak ilan edilen Odessa’nın yeniden inşasına Yunanistan’ın katkıda bulunma niyetini dile getirdi. Ayrıca, Yunan diasporası temsilcileri ve Yunan azınlık temsilcileriyle bir araya geldi.

Miçotakis, Odessa limanının ve Karadeniz ile Tuna üzerinden tahıl ihracat koridorunun işleyişi hakkında bilgi aldıktan sonra, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, enerji sektörü gibi işbirliği alanlarını ve Yunanistan’ın Ukrayna’nın yeniden inşasına yardımcı olma konusundaki istekliliğini ele aldı.

Odessa ziyareti, Başbakan’ın Yunan diasporasına ve Ukrayna’ya olan desteğini göstermek amacı taşıyorduç Miçotakis, ziyaret sırasında yaşanan patlama ile ilgili olarak, savaşın sadece askerleri değil, masum sivilleri ve kültürel anıtları da etkilediğini vurguladı. Miçotakis, tüm Avrupa’nın Ukrayna’nın özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini desteklediğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...