Miçotakis'in Selanik’teki konuşması öncesi protesto gösterileri düzenlendi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis’in Selanik’teki konuşması öncesi protesto gösterileri düzenlendi

Başbakan Kiryakos Miçotakis‘in 87. Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşma vesilesiyle 16 Eylül Cumartesi öğleden sonra Selanik‘in merkezinde gerçekleştirilen üç protesto gösterileri tamamlandı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yürüyüşler El Venizelos heykeli, Kamara Meydanı ve Beyaz Kule Meydanı’ndan başladı. İlk iki yürüyüş ana caddeler boyunca ilerleyerek Çimiski ve Hanth Meydanı’ndan geçerek başladıkları yerde, üçüncü yürüyüş ise Selanik Belediye Binası önünde sona erdi.

Özellikle ilk ve en kalabalık olanına, daha önce El. Venizelos heykelinde bir toplantı düzenlemiş olan parlamento dışı sol örgüt ve kolektiflerin üyeleri katıldı. 

“Hayatlarımızı yakan ve boğan politika düzeltilmiyor, tersine çevriliyor” ana sloganı altında, parlamento dışı sol ve öğrenci dernekleri üyeleri, ND hükümetinin “işçi karşıtı” yasa tasarısına, ücretsiz eğitimin kaldırılmasına ve sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine öncelik verdiğini belirterek Başbakan Kiryakos Miçotakis’i protesto etti.

“Miçotakis hükümeti, yeniden seçilmesinin üzerinden henüz 2 ay bile geçmeden, yönetim karmaşası nedeniyle yurttaşlarımızın ölümünden sorumludur. 18’i Dadia ormanındaki göçmenler olmak üzere yangınlar nedeniyle 25 ölü ve hükümetin ve devlet aygıtının suç teşkil eden beceriksizliği nedeniyle on binlerce yangın kurbanı. Ölümcül sellerden 12 ölü, onlarca kayıp insan, on binlerce ölü hayvan, bataklık ve çamur altında boğulan büyük araziler.” ifadeleri gösterilerde ifade edildi.

Protesto eylemleri nedeniyle polis Selanik şehrinin ana yollarında yoğun güvenlik önlemleri alırken ve Başbakan Miçotakis’in konuşmasını yapacağı bölgede bariyerler kurarak eylemcilerin geçişine izin vermedi.

Öte yandan bir grup gösterici de çipli yeni kimlik kartlarının verilmesini protesto etmek için Beyaz Kule’de toplandı. Göstericiler ellerinde Yunan bayrakları, resimler ve pankartlarla Vellidio’ya doğru yürüyüşe geçtiler. Ancak Yunan polisinin bariyeriyle karşılaşan eylemciler protesto gösterilerini tamamladılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...