Yunanistan 25 Mart Bağımsızlık Günü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan 25 Mart Bağımsızlık Günü

Yunanistan‘da 25 Mart Bağımsızlık Günü, ülkenin Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını ilan ettiği gün olarak kutlanmaktadır.

Yunan halkı milli bayram ilan edilen 25 Mart’ta ülkelerinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü kutluyor.

25 Mart 1821 tarihinde, Yunanistan‘ın farklı bölgelerinde başlayan bağımsızlık hareketleri, ülkenin Osmanlı İmparatorluğu’ndan ayrılmasına yol açtı. Yunan halkı, yıllar süren savaşlar ve mücadeleler sonucunda bağımsızlıklarına kavuştu.

Atina’da düzenlenen 25 Mart Bağımsızlık Günü resmî geçit töreninde yürüyen Evzon (Efsun veya Çolya) askerleri.

Yunanistan 25 Mart Ulusal Bağımsızlık Günü‘nde, Yunan halkı, ülkelerinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için verilen mücadeleyi anıyor. Her yıl 25 Mart tarihinde düzenlenen kutlamalar, resmi törenler, askeri geçitler ve halkın katıldığı etkinliklerle gerçekleştiriliyor.

Bağımsızlık günü, Yunanistan’da milli birlik ve beraberliğin de simgesi olarak görülüyor. Halk, bu özel günü kutlamak için Yunanistan bayraklarıyla donatılmış evlerini, sokaklarını ve işyerlerini süsleyerek, ülkenin bağımsızlığına olan sevgi ve saygısını gösteriyor.

Yunanistan’ın 25 Mart bağımsızlık günü, ülkenin tarihi ve kültürel mirasının bir parçasıdır. Bu özel gün, Yunan halkının milli kimliğini, birlik ve beraberliğini güçlendirirken, ülkenin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan inancını da pekiştiriyor.

Yunanistan Bağımsızlık Günü, her yıl 25 Mart’ta 1821 Yunan Bağımsızlık Savaşı’nın başlangıcının kutlanmasıdır. Gün, Yunanistan ve Kıbrıs’ta resmi tatildir ve geçit törenleri ile kutlanır.

25 Mart Bağımsızlık Günü, 1838’de Kral Otto hükûmeti tarafından bir Kraliyet Kararnamesi ile belirlenmiştir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...