ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık günü Selanik’te kutlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık günü Selanik’te kutlandı

ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık günü Selanik’te kutlandı

Amerika Birleşik Devletlerinin 4 Temmuz bağımsızlık gününün 241’inci yıldönümü ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt ve ABD’nin Selanik Başkonsolosu Rebbecca A. Fong’un verdiği resepsiyonla kutlandı.

29 Haziran 2017 Perşembe akşamı Selanik’te verilen resepsiyona siyaset, iş, diplomasi, medya camiasının yanı sıra dini temsilciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyona katılan davetlileri ABD Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt ve ABD Selanik Başkonsolosu Rebbecca A. Fong, Selanik’teki Amerikan Tarm Okulunun bahçesinde karşıladılar. Resepsiyonda bir konuşma gerçekleştiren ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey R. Pyatt, Amerikan demokrasisinin 241’inci yıldönümünü kutlamaktan büyük onur duyduklarını ifade ederek Amerikan bağımsızlığının yolunu açan devrimlerin Yunanistan’ın ideallerinden ilham alınarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-06-15/abd{/gallery}

ABD’li Büyükelçi, konuşmasında Amerika Birleşik Devletleri ile Yunanistan arasında varolan uzun süreli stratejik ortaklığın son derece değerli olduğunu ve Washington’un bu tarihi müttefikliğe son derece önem verdiğini dile getirdi.

ABD’nin Selanik Başkonsolosu Rebbecca A. Fong ise davetlilere katılımlarından ötürü teşekkür etti.

Resepsiyona Batı Trakya’dan Azınlıkça Genel Yayın Koordinatörü Aydın Bostancı ve Evren Dede katıldılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et