Yunanistan’ın 200’üncü bağımsızlık yıl dönümü kutlandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’ın 200’üncü bağımsızlık yıl dönümü kutlandı

Atina'da düzenlenen 25 Mart Bağımsızlık Günü resmî geçit töreninde yürüyen Evzon (Efsun veya Çolya) askerleri.

Yunanistan, 25 Mart bağımsızlık gününü koronavirüs gölgesinde kutladı. Bağımsızlığın 200’üncü yıl dönümünü vatandaşlar evlerinde kutlarken, başkent Atina‘da askeri tören gerçekleştirildi.

Yunanistan 25 Mart 1821‘de Osmanlı İmparatorluğu’na karşı bağımsızlık savaşı başlatmış ve dokuz sene süren savaşı sonrası bağımsızlığını elde etmişti.

Yunanistan’ın 25 Mart Ulusal Bağımsızlık Günü’nün 200’üncü yıl dönümü dolayısıyla Atina’da geçit töreni düzenlendi….

Posted by AZINLIKCA on Thursday, March 25, 2021

Bazı Yunan askerlerinin geleneksel kıyafetler giydiği gösterilerde, gökyüzünde Yunanistan’ın yakın bir zamanda Fransa’dan satın aldığı Rafale jetleri de yer aldı. Törene Yunanistan ile dönemin müttefikleri Rusya, Fransa ve İngiltere‘nin temsilcileri de katıldılar.

Bu kapsamda İngiltere Prensi Charles ve eşi, Rusya Başbakanı Mihail Mişustinin ile eşi ve Fransa Savunma Bakanı Florence Parly Atina’ya gelerek 25 Mart Bağımsızlık Günü resmi geçit töreninde hazır bulundular.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle vatandaşlar sokaklarda kutlama yapamazken, Atina’daki parlamento binası önünde bulunan Sintagma Maydanı’na 200 adet Yunan bayrağı konuldu.

Başbakan Kiriakos Miçotakis, başkent Atina‘daki Akropolis Tapınağı’nda düzenlenen seromonide konuşarak, “Bugün bu halk kutlama yapıyor. 200 sene önce bir avuç yiğit, bağımsızlık fitilini ateşledi. Kahramanca savaştılar ve bağımsızlık elde ettiler.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde kutlamalar yapılamazken vatandaşlar televizyondan Atina’daki töreni canlı olarak izlediler.

Yunan Parlamentosu önünde askeri geçit töreni

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...