Yaz geldi: Zayıflamak ve yağlardan kurtulmak için 5 öneri - Azınlıkça
Yaşam

Yaz geldi: Zayıflamak ve yağlardan kurtulmak için 5 öneri

Bir senedir süren karantina ve sokak yasaklarının ardından nihayet Yunanistan’da yasaklar bir bir kalkarken yaz dönemi herkesin istediği şeylerden biri de korona sürecinde alınan kiloları verebilmek ve yeni diyet programları.

Koronavirüs salgınıyla eve kapanmayla birlikte birçok kişi fazla kilolardan yakınmaya başladı. Peki fazla kilo ve yağlardan nasıl kurtulacağız?

Zayıflamak ve fazla yağlardan kurtulmak isteyenler için 5 öneri şöyle:

1- Yavaş Yiyin

Yavaş yemek, yediklerinizi çok çiğnemek, sindirim sisteminizin rahatlamasına yardımcı olur. Bağırsaklarınızın çok fazla asit ve enzim üretmesine gerek kalmadan, yediklerinizin sindirilmesini sağlar.

2- Ne yediğinize dikkat edin

Kaliteli yemekler yiyerek, bedeninizin vücudunuzda tadilat yapmasına yardımcı olun. Sabah kahvaltınızı ve öğle yemeğinizi hiç atlamadan, vücudunuza ihtiyacı olan besin maddelerini verin.

3- Yürüyüş Yapın

Yürüyüşü kalori harcamak adına değil, gündüz yediklerinizi sindirmek adına, mümkün olduğunca akşam yapmaya çalışın. Akşam yapılan yürüyüş, gündüz yediklerinizin sindirilmesine yardımcı olur.

4- Akşam Yemek Saatine Dikkat Edin 

Eğer sabah kahvaltınızı ve öğle yemeğinizi atlamayıp kaliteli yemekler ile beslendiyseniz, akşam hafif yemekler yiyerek de doyabilirsiniz. Akşam 18:00’dan sonra yemeyin demiyoruz. İyice acıkınca, saat kaçta acıkırsanız acıkın, o saatte hafif bir sebze yemeği veya çorba için. İyice acıkmadan yerseniz gündüz yediklerinizin sindirimini durdurursunuz, böylece ilerleyen saatlerde daha çok acıkırsınız.

5-Kuruyemiş Tüketin

Yemeklerle ekmek tüketmek yerine, kuruyemiş tüketin. (çiğ fındık, badem ve ceviz ) Yemeklerle birlikte kuruyemiş tükettiğinizde, ekmeğe ihtiyacınız kalmadığını anlayacaksınız.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz?

Yürüme, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye de yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir.
Devamını oku...
Yaşam

Göbeği yok eden içecek: Yatmadan önce bir bardak için

Çoğu insanlar bu ekstra kiloyla mücadelenin kolay bir iş olmadığını bilir, bu görüntüyü ortadan kaldırmanın en zor kısmının karın içindeki yağ olduğunu bilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ev işleriyle ne kadar kalori yakarız?

Süngerlere, eldivenlere, temizlik ürünlerine ve sıkıcı ama gerekli şeylere farklı gözlerle bakma fırsatı, Amerikan temizlik ekipleri platformu Homeaglow’un yakın tarihli araştırması tarafından verilmekte.
Devamını oku...