Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz? - Azınlıkça
Yaşam

Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz?

Yürüme, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye de yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir.

Pek çok kişi yürüyerek kilo verebileceğimizi sorgulasa da, gerçek şu ki bu birçok faktöre bağlıdır, en önemlisi kilonuz ve yürüme hızınızdır.

Örneğin 68 kiloysanız ve saatte 4 km hızla yürürseniz 204 kalori, 82 kiloysanız ve aynı hızla yürürseniz 246 kalori yakmış olursunuz.

Basit bir ifadeyle, yürüme hızınız ne kadar yüksekse ve ne kadar çok kilo alırsanız, bir saatlik yürüyüşte o kadar çok kalori yakarsınız.

Ortalama yürüyüş hızının saatte 4,8 km olduğu kaydediliyor.

Yürürken yaktığımız kalori miktarını etkileyen diğer bazı faktörler ise toprağın türü, ortamın sıcaklığı, cinsiyet ve yaştır.

Araştırmalar, günde bir saat tempolu yürüyüş yapmanın kilo vermenize yardımcı olacağını gösteriyor, sadece bunu başarmak uzun zaman alıyor.

American Journal of Sports Medicine’de yayınlanan on bir hafif kilolu kadın üzerinde yapılan bir araştırma, kadınların altı aylık günlük tempolu yürüyüşün ardından kademeli olarak bir saate çıktıktan sonra ortalama 7,7 kg veya başlangıç ağırlıklarının yüzde 10’unu kaybettiklerini gösterdi.

Aslında araştırmacılara göre kilo kaybındaki farklılıklar, kadınlar her seferinde en az yarım saat yürüdükten sonra fark edilmeye başlandı.

Ayrıca başka bir çalışmada, haftada üç gün 50-70 dakika bir seferde yürüyen obez kadınların, yürümeyen kadınlara kıyasla on iki haftalık bir süre içinde yaklaşık 2,7 kg kaybettikleri bulundu.

Kilo kaybı açısından daha iyi sonuçlar için, günlük yürüyüşün buna uygun olarak dikkatli bir diyetle birleştirilmesi gerektiğini söylemeye gerek yok.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından, okulda vardiyalı eğitime devam edilmesi kararı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.
Devamını oku...
Yaşam

Günde 15 dakika yürümenin sağladığı 5 süper avantaj

Günde on beş dakika yürümek beden, ruh ve keyif için sayısız fayda sağlamak için yeterlidir.
Devamını oku...
Yaşam

En uzun yaşayan kişiler Girit’te! En sağlıklı diyet: Zeytin, yoğurt, soğan...

Trans yağ ve şeker tüketimine karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, “Zeytin, yoğurt, soğan, meyve ve sebze tüketen, balığı tercih eden daha uzun yaşıyor” dedi.
Devamını oku...