Diyet: Kilo vermeye çalışırken yapılan 3 hata - Azınlıkça
Yaşam

Diyet: Kilo vermeye çalışırken yapılan 3 hata

Yaz ayları yaklaşıyor. Yasaklar nedeniyle evde durulan süre artınca ister istemez kilolar da arttı. Kilo vermek için diyet önerileri geliyor.

Fazla kilolarından kurtulmak isteyenler kısa zamanda hızlı kilo vermek istiyorlar. Ancak, diyet yapan kişilerin birçoğu ne kadar dikkat ederlerse etsinler bir türlü istedikleri kiloya ulaşamıyor.

Uzmanlar diyet yapanların kilo verirken dikkat etmesi gereken 3 önemli kuralı söylüyor:

Her gün tartılmayın 

Diyete çok fazla motive başlayarak her gün tartılmak ve her gün tartıda kilo kaybı görmeyi beklemek yapılan en yaygın hatalardan biri. 

Kilo vücutta sıvı dalgalanmalarından ve yemeklerin sindirilme durumundan etkileniyor. Kadınlarda hormonal değişiklikler de su tutulumuna neden olabiliyor.

Ayrıca diyetle birlikte ağır egzersizlere başlamak su tutulumu ve kas kazanımı gibi sonuçlara yol açabiliyor.

 Tüm bunlar nedeniyle tartıda aynı kiloda görünmemiz motivasyon kaybına ve diyeti bırakmaya neden olabiliyor. Haftada bir kez veya 10 günde bir defa aç karnına tartılmanız en doğrusu olacaktır.

Olmayacak hedefler belirlemeyin

Bir haftada 4-5 kilo vermeyi hedeflemek ve her hafta aynı hızda kilo vermeyi beklemek gerçek dışı hedeflerdir ve çoğu defa insanlarda hayal kırıklığına neden olmaktadır.

Hedefine ulaşamayacağını düşünenler diyeti bırakmakta ve kilo verme sürecinden vaz geçmektedir.,

Kısa zamanda yüksek kilo kayıpları hedeflemek yerine sürdürülebilir ve sağlıklı beslenme planını hayat tarzınız haline getirmelisiniz. Bu sayede sık sık kilo alıp verme döngüsüne girmemiş olursunuz.

Su içmeyi ihmal etmeyin

Su vücudun büyük kısmını oluşturan, oksijenden sonraki en önemli bileşen. Vücutta her organın ve her sistemin suya ihtiyacı var. Çay, kahve ve bitki çayları gibi hiçbir içecek suyun yerine geçmiyor. Su içmediğinizde sindirim enzimleri ve bağırsaklar yavaşlıyor ve bunun sonucunda da kabızlık ile kilo vermede zorlanma, hatta kilo artışı görülebiliyor.

Kilonuzu 30 veya 35 ile çarptığınızda karşınıza çıkan değer, içmeniz gereken günlük su miktarı anlamına geliyor. Örneğin; 60 kiloysanız bu 60×30, yani en az 1.8 litre su içmeniz gerektiği anlamına gelmekte.

sss

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Kabak saklarken sıklıkla yaptığımız hata

Zeytinyağlıların ve salataların başrolünde yer alan, yemeklerimize renk, tat ve aroma veren en yaz sebzelerinden biridir kabak.
Devamını oku...
Yaşam

Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz?

Yürüme, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye de yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir.
Devamını oku...
Yaşam

Telefonlar virüs ve mikrop yuvası: Nasıl temiz tutulur?

Mikropların ve hastalıkların yayılmasını önleme konusunda bilim insanları özellikle cep telefonlarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Devamını oku...
Yaşam

Orucun sağlığa 5 önemli faydası

Worth reading...