Johnson & Johnson’ın tek dozluk aşısı koronavirüs ile mücadeleyi hızlandırabilir - Azınlıkça
Yaşam

Johnson & Johnson’ın tek dozluk aşısı koronavirüs ile mücadeleyi hızlandırabilir

Kovid-19 salgınında aşılar kritik önem taşıyor. Johnson & Johnson’ın geliştirdiği koronavirüs aşısı sadece tek doz oluyor ve orta şiddetteki enfeksiyonları önlemede ciddi oranda etkili.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Johnson&Johnson’ın geliştirdiği koronavirüs Kovid-19 aşısının tek dozda ağır korona vakalarına ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığını ve ayrıca aşılanan kişilerin virüsü bulaştırma oranını da düşürdüğünü açıkladı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) internet üzerinden Johnson&Johnson’ın koronavirüs aşısına dair bulguları paylaştı. Aşının ABD’deki testlerde genel etkililik oranı yüzde 72, bulaşma hızının arttığı varyantın bulunduğu Güney Afrika’daki testlerde ise yüzde 64 olarak tespit edildi.

Aşı, ABD‘de koronavirüs’ün ağır vakalarına karşı yüzde 86 oranında koruma sağlarken Güney Afrika varyantında bu oran yüzde 82 oldu.

FDA’in yayımladığı analiz, Johnson&Johnson aşısının ABD’de Pfizer ve Moderna gibi kullanım izni alabileceğine işaret ediyor.

Johnson&Johnson’ın koronavirüs aşısı, buzdolabı sıcaklığında en az üç ay boyunca korunabiliyor. Aşının, kullanımdaki diğer aşıların aksine tek doz gerektirmesi de aşılama çalışmalarını ayrı bir önem kazandırıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD Dışişleri'nden, Yunanistan'a 40 Adet F-35 Savaş Uçağı Satışına Onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’a toplam 8.6 milyar dolar değerinde 40 adet F-35 savaş uçağı satışını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...