Korona aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin normalleşme için tarih söyledi - Azınlıkça
Yaşam

Korona aşısını geliştiren Prof. Uğur Şahin normalleşme için tarih söyledi

BioNTech'in Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Şahin.

Biontech şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının ilk partisi Yunanistan’a geldi. Aşıyı geliştiren profesör Uğur Şahin normalleşme için tarih belirtti.

Profesör Özlem Türeci ile birlikte sahibi oldukları BioNTech şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısı ile gündemin en çok konuşulan isimlerinden olan Profesör Uğur Şahin bütün dünyayı saran koronavirüs salgınının ardından beklenen normalleşme için tarih verdi ve 2021 yılı sonunu işaret etti.

Koronavirüsün mutasyona uğradığını kaydeden Profesör Şahin şunları söyledi:

“İngiltere’deki mutasyon henüz aşımız üzerinde test edilmedi. 10 gün içerisinde test edip bu sonucuna ulaşacağız. mRNA teknolojisi üzerinde 20 yıldır çalışıyoruz. Bunun en büyük avantajı 2-3 hafta içerisinde aşıyı üretim seviyesine getirebiliyoruz. Bilimsel açıdan bu teknoloji bir mihenk taşı. Aşılar kısa süre içerisinde güvenli olarak geliştirilebiliyor. Bu sayede önümüzdeki yıl 1 milyar dozdan fazla aşıyı dünyaya dağıtabileceğiz.

Aşının koruyuculuğuna dair açıklamalarda bulunan Şahin, “Aşımızın 4 ay koruyuculuğu var. 2 yıl içerisinde tüm verileri toplayacağız. Aşıların ilk 2 ay içerisinde genel verileri belli olur izim verilerimizde de bir değişiklik olacağını beklemiyoruz. Herhangi bir endişemiz yok.

Aşının yan etkileri genel aşılarda olduğu gibi baş ağrısı, aşı olan bölgede ağrı, ateş vs… Diğer tüm aşılardaki genel yan etkiler mevcut, alerji konusunda henüz bir yan etki verisi yok.

Özellikle yaşlılarımız ve sağlık çalışanlarının aşıyı alması gerekiyor. Farklı şirketlerin ürettiği aşılarda var. Önümüzdeki yılın yaz aylarının sonunda büyük ölçüde aşılama tamamlanırsa 2021’in sonunda yavaş yavaş normal bir yaz ve kış yaşayacağız.

İnsanların endişe edeceği bir konu olarak görmüyorum. Bu her zaman olan bir şey. Kimsenin endişe duymasına gerek yok.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis beşinci dozu da vurdurdu

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs aşısının beşinci dozunu da vurdurdu ve nedenini açıkladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da korona aşısı nasıl yapılacak? Önce 13034’e randevu...

Worth reading...