Yeni koronavirüs türü hızla yayılıyor: İngiltere’ye uçuşlar durduruluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni koronavirüs türü hızla yayılıyor: İngiltere’ye uçuşlar durduruluyor

İngiltere’de ortaya çıkan yeni koronavirüs türü nedeniyle Avrupa Birliği alarm durumuna geçerken pek çok ülke İngiltere’den uçuş seferlerini kesmeye karar verdi.

İngiltere’den gelen olumsuz haberler üzerine pazar gecesi Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, AB üye devletlerin temsilcileriyle acil bir telekonferans düzenledi.

AB Kriz Yönetim Komitesi, ortak bir Avrupa kararı alınması için 21 Aralık Pazartesi günü acil koduyla toplanıyor.

Ortak kararı beklemeden şu ana kadar AB’den Almanya, Hollanda, İtalya, İrlanda ve Bulgaristan hükümetleri İngiltere ile uçuşların bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını duyurdu. 

Yunanistan ve Kıbrıs, yeniden ele alınacak bir karara kadar İngiltere’den gelecek yolcuların karantina süresini 7 güne çıkarıken Fransa, ortak AB kararı alınana kadar İngiltere’den uçuşların 48 saatliğine askıya alınacağını duyurdu. Britanya’dan Belçika’ya olan tren yolculukları da durduruldu.

Salgın nedeniyle önlemlerin sıkılaştırıldığını açıklayan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, başkent Londra dahil ülkenin güneydoğusunda son dönemdeki vaka artışlarının mutasyon geçirmiş yeni bir koronavirüs türünden kaynaklandığını söyledi.

Johnson, eldeki ilk verilere göre, tespit edilen bu yeni türün eskisine kıyasla yüzde 70’e varan oranlarda daha bulaşıcı olabileceğini belirtti. 

Johnson, bu yeni türün daha ağır hastalığa yol açtığı ya da daha yüksek ölüm oranına sahip olduğunu gösteren herhangi bir bulgu olmadığını söyledi.

İngiltere hükümeti, başkent Londra, doğu ve güneydoğuda görülen vaka artışları nedeniyle yeni kısıtlayıcı önlemler devreye soktu.

Johnson, “Bilimsel bulgular değiştiğinde bizim de aldığımız önlemler değişmeli. Virüsün saldırı yöntemleri değiştiğinde bizim de savunma yöntemlerimiz değişmeli ve bugün başbakanınız olarak, önümde başka bir seçenek olmadığını düşünüyorum” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...