Uzun yaşamak istiyorsanız kaplumbağa gibi olun - Azınlıkça
Yaşam

Uzun yaşamak istiyorsanız kaplumbağa gibi olun

Kaplumbağaların kalbi az atıyor ve kalbi az atanların daha uzun yaşadıkları zaten biliniyor. 

İstirahat halindeki bir kişinin nabzının 80’i geçmesi durumunda büyük risk altındadır.

Kişilerdeki nabız yüksekliğinin hayati önem taşıdığına işaret eden Güler, “Kalbin belirli bir atım sayısı var. Bunu ne kadar uzun süreye yayarsanız o kadar uzun yaşarsınız. Kalbi az atan hayvanlar çok yaşar, mesela kaplumbağa. Ama hızlı yaşayan bir hayvan olarak köpeğin kalbi devamlı alert durumundadır.

Sonuç olarak bu nedenle ölümler oluyor. Bazı karşı görüşler, 100 metreyi çok kısa sürede koşan atletlerin neden uzun yaşadıklarını soruyor. Kalpleri 120, 130, 140 atıyor. Sonuç olarak bunların niye uzun yaşıyor diyorlar. Onun kalbi o işi yaparken 120 atıyor. Durduğu anda kalbi 36. Kadın, erkek ayırmaksızın istirahat halinde nabız sayısı 80’i geçiyorsa bu büyük bir risk faktörüdür.

Kişilerin böyle durumda sağlıklarını etkileyen risk faktörlerini gözden geçirmesi gerekmektedir. Vücut organlarının belirli bir kapasitesi var. Örneğin benim pankreasımın kapasitesi belli. Bunu idareli kullananlar çok yaşıyor. Yürüyerek, spor yaparak yaşam tarzımızla kapasiteyi yükseltebiliriz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Merdiven Çıkmak Kardiyovasküler Hastalık Riskini Azaltabilir

Kardiyovasküler hastalıklar, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre yılda 17,9 milyon can almakta ve her üç kişiden biri bu hastalıklarla yaşamaktadır. Fakat şimdi, Tulane Üniversitesi’nin yeni araştırması, basit bir eylemin – merdiven çıkmak – bu büyük tehdidi azaltabileceğini gösteriyor.
Devamını oku...
Yaşam

Kalp Sağlığını Koruma Yöntemleri: Bol Su ve Sıvı Tüketiminden Güneşten Korunmaya...

Kalp, insan vücudunun en önemli organlarından biridir. Vücudun kan dolaşımını sağlayan kalp, vücudun tüm hücrelerine oksijen ve besin maddelerini taşıyan kanın pompalanmasından sorumludur.
Devamını oku...