Miçotakis, Netanyahu ve Anastasiadis 2 Ocak’ta imzaları atıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Netanyahu ve Anastasiadis 2 Ocak’ta imzaları atıyor

anlasma 1

Yunanistan, İsrail ve Kuzey Kıbrıs’ın, Akdeniz’in altından geçmesi planlanan EastMed Doğalgaz Boru hattı projesi için sözleşme imzalayacakları tarih belli oldu.

Ahval’in Atina Devlet Haber Ajansı’ndan aktardığı bilgilere göre Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis Atina’da 2 Ocak 2020 tarihinde EastMed doğalgaz boru hattı projesi anlaşmasınını yapılacak törenle imzalayacaklar.

Anlaşma, sözleşmenin İtalya tarafından da imzalanmasıyla tamamlanmış olacak.

Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis cumartesi günü İsrailli mevkidaşı Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yapmış, son gelişmeler doğrultusunda Doğu Akdeniz’de güvenlik durumunu ele almıştı.

Kuzey Kıbrıs basını, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın Yunanistan, Kıbrıs, İtalya ve İsrail arasında EastMed projesinin imzalanmasının önündeki engellerin de aşılmasına yol açtığını öne sürdü.

Yunan medyası EastMed Doğalgaz Boru hattı anlaşmasının Türkiye-Libya anlaşmasına karşı güçlü bir kolektif cevap teşkil edeceğini yazarken “AB’nin mührüne sahip olacak bu devletlerarası anlaşma ile Doğu Akdeniz ülkeleri Erdoğan memorandumunu çöp kutusuna atıyor” ifadeleri kullanıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.