Avrupa'da tüm elektronik cihazlar için ortak şarj kararı - Azınlıkça
Yaşam

Avrupa’da tüm elektronik cihazlar için ortak şarj kararı

Avrupa Komisyonu, tüm elektronik cihazlar için tek bir ortak bir USB-C şarj cihazı kullanmasını zorunlu kılan adımı atıyor.

Avrupa Komisyonu’nun yeni kararı tüketicilerin hayatını kolaylaştırmanın yanı sıra elektronik atığı da azaltmayı hedefliyor.

Üreticilerin düzenlemeye uyması için önlerinde 24 ayı olacak. Yeni kuralla birlikte cep telefonlarına ek olarak tabletler, kulaklıklar, taşınabilir hoparlörler, konsollar, video oyunları ve kameralar için de aynı ve tek tip şarj cihazı kullanılacak.

Avrupa Komisyonu bugün, cep telefonu ve diğer elektronik cihaz üreticilerinin tüm ürünlerinde ortak bir USB-C şarj cihazı kullanmasını zorunlu kılacak bir düzenleme başlatmayı planladığını açıkladı.

Yeni düzenleme sayesinde Avrupalı ​​tüketicilerin hayatı kolaylaşacak ve ayrıca elektronik atıklar da azalacak.

Komisyon, cep telefonu şarj cihazlarının sayısı son on yılda 30’dan 3’e düştüğünden, sektöre yönelik yıllarca süren gönüllü yaklaşımın kapsamlı bir yanıt vermediğini belirtti.

Kararın, rakiplerinin çoğu tarafından benimsenen USB-C bağlantı noktası yerine kendi Lightning konektörünü kullanmaya devam eden Apple üzerinde en büyük etkiyi göstermesi bekleniyor.

Kurallar, cep telefonlarının yanı sıra tablet, kulaklık, taşınabilir hoparlör, video oyun konsolu ve kamera gibi diğer cihazlar için de geçerli olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hangi böcekler ‘yeni gıdalar’ olarak onaylanıyor?

Avrupa Birliği, ‘ev cırcırı’ olarak da bilinen Acheta Domesticus’u Avrupa Birliği’ndeki tüketicilerin sofralarında bulunabilecek bir gıda olarak onayladı.
Devamını oku...
Yaşam

Telefonlar virüs ve mikrop yuvası: Nasıl temiz tutulur?

Mikropların ve hastalıkların yayılmasını önleme konusunda bilim insanları özellikle cep telefonlarının temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Devamını oku...