Temizlik yapan erkekler erken ölüyor - Azınlıkça
Yaşam

Temizlik yapan erkekler erken ölüyor

Belçika’da yapılan araştırmada, temizlik işlerinde çalışan erkeklerin ölüm risklerinin büro işlerinde çalışan erkelere göre yüzde 45 daha yüksek olduğu belirlendi.

Araştırmaya göre temizlik işlerinde çalışmak ölüm riskini kadınlarda sadece yüzde 16 artırıyor.

International Archives of Occupational and Environmental Health’ de yayınlanan araştırma 1991-2011 tarihleri arasında 260 bin kişi üzerinde gerçekleştirildi.

Ölüm riskindeki yükseklikte, erkeklerin çalışırlarken maske ve eldiven kullanmamaları, temizlik ürünlerini yanlış kullanmaları ve kimyasal karışımlarını doğru hazırlamamaları gibi etkenlerin rolü olabileceği düşünülüyor.

Buna bağlı olarak da erkeklerde KOAH, akciğer kanseri ve kalp-damar hastalıkları riskinin artması ölüm ihtimalini de artırıyor.

Belçika’da haftada 4 gün çalışılacak: Maaş aynı kalacak

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Savcılık Doğruladı: Brüksel Saldırısının Faali Öldürüldü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveç vatandaşının hayatını kaybetmesine yol açan saldırının faili olduğu belirtilen kişi, polis tarafından bir kafede vurularak öldürüldü.
Devamını oku...
Yaşam

Aşırı Temizlik Neden Zararlı?

Temizlik çağında yaşıyoruz. Sabunlarımız antibakteriyel, temizlik malzemelerimiz mikropların yüzde 99,9’unu yok etme vaadinde bulunuyor. Mikropların zararlı olduğunu herkes biliyor.
Devamını oku...
Yaşam

Ev işleriyle ne kadar kalori yakarız?

Süngerlere, eldivenlere, temizlik ürünlerine ve sıkıcı ama gerekli şeylere farklı gözlerle bakma fırsatı, Amerikan temizlik ekipleri platformu Homeaglow’un yakın tarihli araştırması tarafından verilmekte.
Devamını oku...