Araştırma: Sakallı erkekler için özel maske üretilmeli - Azınlıkça
Yaşam

Araştırma: Sakallı erkekler için özel maske üretilmeli

İngiltere’de yapılan son araştırmada, sakallı erkeklerin koronavirüsten korunmak amacıyla taktığı maskelerin sakalsız erkelere oranla daha az koruma sağladığı ortaya çıktı.

Birleşik Krallık Sağlık ve Güvenlik İdaresi (HSE) tarafından yayınlanan analizde, “Yüzdeki kıllar, maskenin yüzü sıkıca kapatmasını imkânsız hâle getiriyor. Tıraş olmak koronavirüs Kovid-19’un maskenin arasından sızmasını önlemek için yardımcı olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yale Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu dekanı Dr. Sten Vermund, “40 yılı aşkın süredir sakal bırakıyorum. Kovid-19 bize şaka yapıyor. Maskeler derimize sakalsız kişiler gibi oturmuyor. Bunu tespit ettik” diye konuştu.

Koronavirüsün insan cildinde saatlerce kalabileceğini belirten araştırmacılar, eğer kısa kesilmeyecekse sakalın sıklıkla yıkanması tavsiyesinde bulundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri de (CDC) geçtiğimiz günlerde kısa sakallı olmanın maskenin işlevini daha da artıracağını belirtmişti.

Geçtiğimiz aylarda ise İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Itamar Grotto, sakalın koronavirüs Kovid-19 ile ilişkisinin incelendiğini belirterek kişilerin sakallarına uygun maske üretilmesini gerektiğini belirtmiş, ülke olarak sakallı kişilere özel maske üreteceklerini belirtmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...