Savcılık Doğruladı: Brüksel Saldırısının Faali Öldürüldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Savcılık Doğruladı: Brüksel Saldırısının Faali Öldürüldü

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveç vatandaşının hayatını kaybetmesine yol açan saldırının faili olduğu belirtilen kişi, polis tarafından bir kafede vurularak öldürüldü.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Belçika İçişleri Bakanı Annelis Verlinden, vurulan şahsın yanında bulunan otomatik silahın, saldırıda kullanılan silahla aynı olduğunu açıkladı.

Federal Savcılık Onayladı

Federal Savcılık, hastaneye kaldırılan şüphelinin saldırının faili olduğunu ve hayatını kaybettiğini teyit etti. Belçika Kriz Merkezi de bu bilgiyi onayladı. VRT TV kanalına göre, savcılık ilk etapta şüphelinin kimliğinin teyit edilmesini beklemiş, ardından teyit gelmişti.

‘Silahlar Uyuşuyor’

İçişleri Bakanı Verlinden, şüphelinin yanında bulunan otomatik silahın, saldırıda kullanılan silahla uyuştuğunu belirtti. Bakan Verlinden, daha önce vurulan kişinin yoğun bakımda olduğunu açıklamıştı, fakat sonrasında şahsın öldüğü doğrulandı.

Belediye Başkanı da Konuştu

Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close, olayın ardından yaptığı açıklamada, vurulan kişinin saldırının faili olabileceğini belirtmiş ve “Şüpheli etkisiz hale getirilmiş gibi görünüyor” demişti.

Saldırının Arka Planı

16 Ekim Pazartesi günü Brüksel’de yaşanan saldırıda, iki İsveç vatandaşı hayatını kaybetti. Saldırı sonucu ölen iki kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, şüphelinin Kasım 2019’da Belçika’da sığınma başvurusu yapmış 45 yaşındaki bir Tunuslu olduğunu açıkladı.


Bu saldırı ve sonrasında yaşananlar, Belçika ve Avrupa genelinde güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi. Yetkililer, olayla ilgili daha fazla detay vermekten kaçınıyor; fakat bu tür olayların önüne geçmek için alınacak önlemler şimdiden tartışılmaya başlandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eva Kaili, babasından paraları saklamasını istemiş

Belçika’nın ‘Le Soir’ gazetesinin haberine göre ihraç edilen PASOK-KINAL AP Milletvekili Eva Kaili, evinde bulunan paranın büyük bir kısmını saklaması için babasınından ricacı olduğunu itiraf etti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eva Kaili’nin kocası suçunu itiraf etti: Beni tutun, eşimi bırakın

Belçika gazetesi Le Soir ve İtalyan La Repubblica’nın elindeki mahkeme belgelerinin ortaya koyduğu gibi, Qatargate davasındaki gelişmeler, Eva Kaili’nin eşi Francesco Giorgi’nin davaya karıştığını itiraf etmesiyle hız kazandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Belçika'da haftada 4 gün çalışma sistemi başladı

Belçika’da çalışanlar artık haftada 5 gün yerine 4 gün çalışmayı tercih edebilecek ama bu haftalık mesai saatlerinin azalacağı anlamına gelmiyor.
Devamını oku...