Yunanistan Türk Vatandaşlarına Kapıda Vize Uygulamasını 5 Ada İçin Başlatıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Türk Vatandaşlarına Kapıda Vize Uygulamasını 5 Ada İçin Başlatıyor

Yunanistan‘ın Türk vatandaşlarına yönelik kapıda vize uygulamasının 30 Mart’ta başlaması planlanırken, bu uygulamanın ilk aşamada sadece beş adayı kapsayacağı açıklandı.

Tahmini okuma süresi 1 dakika

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu adımların, özellikle turizm sezonu öncesinde Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için kolaylık sağlamayı amaçladığını belirtti.

Bakan Gerapetritis, “Bu yıl 30 Mart’ta tam olarak faaliyete geçecek olan bu uygulama için şimdiden hazırlıklar yapılmakta ve ilgili bakanlıkların karma ekipleri adalarımızı ziyaret etmekte” dedi. Kapıda vize verilmesi için gerekli altyapının kurulması, biyometrik verilerin alınması ve liman sahasında gerekli bölgelemelerin yapılması gibi önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Ancak, Gerapetritis, Schengen kısıtlamaları nedeniyle bu uygulamanın sadece belirli adalarla sınırlı kalacağını vurguladı. Diğer adaların programa dahil olma talepleri olduğunu ancak Schengen anlaşmasının getirdiği bazı sınırlamalar nedeniyle bu taleplerin şu an için karşılanamayacağını dile getirdi.

Kapıda vize uygulamasının ilk etabı kapsamında Limni, LEsvos (Midilli), Hios (Sakız) Adası, Samos (Sisam) ve Leros gibi adaların yer alması beklenirken, turizm acenteleri ve seyahat planlayan Türk vatandaşları, bu yeni sistemin tam olarak ne zaman genişletileceği konusunda merak içinde. 30,000’den fazla kişinin, eski vize sistemini tercih etmeyerek seyahatlerini ertelediği veya iptal ettiği, bu uygulamanın turizm açısından önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Yunan hükümetinin bu adımı, iki ülke arasındaki turizm ve insan hareketliliğini artırmayı hedeflerken, uygulamanın başarılı olması durumunda diğer adalara da genişletilmesi bekleniyor. Schengen kısıtlamaları ve uluslararası yasalar çerçevesinde, bu tür kolaylaştırıcı önlemlerin dikkatli bir şekilde planlanması ve uygulanması gerektiğinin altı çiziliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...