GSEE'den Ücret Artışları Ve Toplu İş Sözleşmelerinin İmzalanması İçin 24 Saatlik Grev Çağrısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

GSEE’den Ücret Artışları Ve Toplu İş Sözleşmelerinin İmzalanması İçin 24 Saatlik Grev Çağrısı

Yunanistan Genel İşçi Konfederasyonu (GSEE) ekibi Batı Trakya genelinde yurttaşları ülke çapında düzenleyecekleri grevin talepleri hakkında bilgilendirdi

Tahmini okuma süresi 2 dakika

GSSEE temsilcileri Yunanistan’da yurttaşların satın alma gücünün 2015 seviyelerine düştüğünü ve maaşlarda her türlü artışı yok eden enflasyonist baskının sürdüğünü belirtiyorlar.

Yunan İşçileri Genel Konfederasyonu (GSEE) tarafından 17 Nisan’da ülke çapında 24 saatlik grev çağrısı yapılan özel sektör eylemlerinin merkezinde ücret artışları, yoksullukla mücadele için önlemler alınması, müstehcenlikle mücadele ve toplu iş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi yer alıyor. Grev öncesinde Konfederasyondan bir ekip Yunanistan genelinde vatandaşları bilgilendirmek üzere temaslarda bulunuyor. 

GSEE temsilcileri şu anda maaşların eriyip gittiğini ve bunun nedeninin de kontrol edilemeyen enflasyon olduğunu vurguluyorlar. Öte yandan bazı iş gruplarının kârları kontrolden çıkmış durumda. Bu nedenle de işçiler, enflasyonla başa çıkmak için tek önlem olarak ücretlerin arttırılmasını talep ediyor. 

Çalışanlar ayrıca memorandumdan önce sahip oldukları toplu iş sözleşmelerini geri istiyor.

Hükümetin pahalılığın önüne geçmek için aldığı önlemlerin başarısız olduğunu savunan GSEE, Yunan hane halkına “nefes” vermenin tek yolunun ücretleri arttırmak olduğunu vurguluyor.

Bu nedenlerle GSEE temsilcileri işçileri Yunanistan çapında planlanan grev ve mitinglere katılmaya çağırıyor. Avrupa seçimleri göz önüne alındığında, işçilerin taleplerini dile getirmeleri ve daha iyi ücretler talep etmeleri gerektiğine dikkat çekiyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...