Karantinaya devam! Başbakan Miçotakis: İki hafta daha sabır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Karantinaya devam! Başbakan Miçotakis: İki hafta daha sabır

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, “Yunanistan 2021” Kurulu’nun Ulusal Sağlık Sistemi’ne (ESY) 18 yeni yoğun bakım ünitesi bağışıyla ilgili telekonferansta konuştu.

Miçotakis, hediye edilen ünitelerin ülkenin hangi bölgelerinde ihtiyaç varsa orada kullanılacağını belirtirken, ilk etapta Selanik’in Papanikolau Hastanesi’nde kullanılacağını bildirdi.

Pandeminin başladığı günden bu yana bir yılın geride kaldığını söyleyen Başbakan, Yunanistan’ın diğer ülkelere kıyasla bu süreci daha iyi yönettiğini belirterek, hafta içerisinde, vurulan Kovid-19 aşılarının 1 milyona ulaşacağını hatırlattı.

Önümüzdeki iki hafta sonrasında özellikle katılaştırılmış koronavirüs önlemlerinin uygulamada olduğu başkent Atina başta olmak üzere birçok bölgede önlemlerde gevşetilmeye gidilmesinin planlandığını vurgulayan Miçotakis, ‘Yorulduğunuzu anlıyorum, ancak önümüzdeki iki hafta çok önemli, hep birlikte çaba gösterelim’ dedi.

‘Vatandaşlarla bir anlaşma yapacağız’ diyen Başbakan, kendilerinin ekonomiyi aşamalı olarak açmaya başlayacaklarını, vatandaşların ise önlemlere uyarak vakaların artması ve ekonominin yeniden kapanmasının önüne geçeceğini bildirdi.

Krizin sonu görünüyor, ancak oraya ne zaman ulaşacağımız bu son dönemeçte atacağımız adımlara bağlı, diyen Miçotakis, ‘Ancak şurası kesin ki, son dönemece girdik’ ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...