Yunanistan'da Çiftçiler Protestolarını Şiddetlendiriyor: Otoyollar Ve Gümrüklerde Barikatlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Çiftçiler Protestolarını Şiddetlendiriyor: Otoyollar Ve Gümrüklerde Barikatlar

Yunanistan genelinde çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına karşı traktörlerle yollara dökülerek protestolarını şiddetlendiriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Larissa Nikaia’da gerçekleştirilen ulusal toplantının ardından, çiftçilerin tutumu daha da sertleşti. Bugün, ülkenin trafik arterlerini kapatan eylemler, 55 abluka bölgesi ve 70 kooperatifin çiftçileri, hayvancılar ve arıcılar tarafından daha da artırılarak devam ediyor.

Yunanistan’da Çiftçi İsyanı: Gümrük Kapılarını Kapatma Kararı

Çiftçilerin ulusal ve il yolları üzerinde gerçekleştireceği ablukalar, eylemleri tırmandırma kararının bir parçası. Gümrük ofislerini kapatacak ve önümüzdeki hafta Atina’ya yönelik bir miting planlayan çiftçiler, traktörleriyle başkente “inmeye” hazırlanıyor.

Protesto Ablukalarının Ayrıntıları ve Zamanlaması

Bugün, Platykampos çiftçilerinin Atina-Selanik Egnatia Otoyolu’nu ve Karditsa çiftçilerinin E65 otoyolunu kapatmayı planladığı bildiriliyor. Makedonya’da çeşitli noktalarda blokajlar mevcut, Koufalia ve Malgara’da öğle saatlerinde bir abluka gerçekleşecek. Serez’deki çiftçilerin Evzona gümrüğünü kapatmaları bekleniyor, aynı zamanda Polykastro’da çiftçiler Promachona gümrüğüne yöneldiler.

Çiftçilerin Talepleri: Hükümete 6 Ana İstek

Çiftçiler, hükümetten vergisiz tarımsal yağ, elektrik için düşük tarife, erzak ve yem sübvansiyonu gibi altı ana talepte bulunuyorlar. Ayrıca, yeni Ortak Tarım Politikası’nın (OTP) uygulanmaması, ürünlerde %100 tazminat ve gelir kaybının telafisi, yasadışı ithalata karşı durma gibi konularda da ısrarlılar.

Çiftçilerin Beklentisi: Başbakandan Yanıt

Çiftçiler, kötü hava koşullarına rağmen, hem genel talepler hem de Tesalya’daki çiftçilerin spesifik taleplerini içeren bir memorandum için Başbakan’dan yanıt bekliyorlar. Perşembe akşamına kadar bu yanıtın gelmesi, çiftçilerin gelecek adımlarını belirleyecek kritik bir faktör olacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...