Yunanistan'da Çiftçiler Seslerini Yükseltiyor: Ülke Geneli Eylemler ve Talepler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Çiftçiler Seslerini Yükseltiyor: Ülke Geneli Eylemler ve Talepler

Yunanistan‘ın dört bir yanında çiftçiler, artan maliyetler ve zorlu yaşam koşullarına karşı seslerini yükseltiyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Teselya ve Makedonya bölgelerindeki traktör barikatları, çiftçilerin kararlılığının ve birlik ruhunun bir göstergesi olarak güçleniyor.

Teselya ve Makedonya’da Güçlenen Ablukalar

Artan üretim maliyetleri, yüksek enerji fiyatları ve tarımsal girdilerdeki fiyat artışlarına tepki gösteren çiftçiler, sokaklara dökülüyor. Kardiça Üniter Tarım Dernekleri Federasyonu Başkanı Kostas Cellas, çiftçilerin yaşadığı zorlukları ve taleplerini dile getiriyor. Daniel’in kötü hava koşullarından kaynaklanan felaketler ve yeterli olmayan tazminatlar, çiftçilerin başlıca sıkıntıları arasında yer alıyor.

Larissa ve Selanik’te Önemli Hareketlilik

Larissa’daki çiftçiler, 26 Ocak Cuma günü Nice Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek eylemlerini planlıyor. 28 Ocak Pazar günü Larissa’nın merkez meydanında toplanacak olan traktörler, ardından Tempi kavşağına doğru hareket edecek. Selanik’te de çiftçilerin sesi yükseliyor. Epanomi çiftçilerinin traktörlerle havaalanı kavşağına kadar yürüyüş düzenlemesi ve sembolik bir abluka oluşturması bekleniyor. Thermi, Halkidona ve Selanik – Serez otoyolunun Kilkis kavşağında benzer eylemler gerçekleştiriliyor.

Teselya’da Çiftçi Ablukaları

Tırnavos, Elassona ve Falani bölgelerinden gelen çiftçiler, Platykambos’taki tarımsal ablukayı güçlendiriyor. Kardiça kavşağında 400’den fazla traktörün bir araya geldiği görülüyor. Larissa, Karditsa, Trikala, Magnesia ve Naoussa’daki çiftçiler, kendi bölgelerinde ablukalar kurarak, eylemlerini güçlü bir şekilde sürdürüyor.

Çiftçilerin Talepleri Neler?

Çiftçiler, gelir kaybının telafisi, afetler ve hastalıklar nedeniyle üretim azalması, hava olaylarına karşı koruma sağlayacak altyapı projelerinin inşası ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi gibi konularda net taleplerde bulunuyor. Ayrıca, ELGA yönetmeliğinde yapılacak bir değişiklikle, üretim ve sermayenin %100’ünün tüm riskler için tazmin edilmesi çağrısında bulunuyorlar.

Çiftçiler, önümüzdeki hafta başında, Atina’da Başbakanlık Konutu’nda görüşmek üzere hareketin doruğa ulaşacağını ve koordineli bir şekilde hareket edeceklerini vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...