Bulgardan Batı Trakya’ya ne varsa kaçak getiriyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgardan Batı Trakya’ya ne varsa kaçak getiriyorlar

Bulgardan Batı Trakya’ya ne varsa kaçak getiriyorlar

Yunanistan Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu’nun (AADE) Bulgaristan’dan Batı Trakya’ya kaçak olarak sokulan ‘ürünlerle’ ilgili yayınladığı verilerden ilginç durumlar ortaya çıktı.

AADE’nin kamuoyuyla paylaştığı vakalar 2019 yılının ilk 9 aylık dönemini kapsıyor.

21 Nisan 2019 tarihinde Gümülcine’deki Yunan-Bulgar sınırında denetim gerçekleştiren gümrük memurlarının 150 adet budgie cinsi papağan ve 15 adet cockatiel cinsi papağanı gerekli yasal evraklar olmadan Yunanistan’a kaçak olarak sokulmaya çalışıldığı tespit edildi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre 13 Nisan 2019 tarihinde Bulgaristan’dan getirildiği tespit edilen 879 şişe alkollü içecek Volos gümrük memurları tarafından bir süpermarketin depolarında bulundu. Bulgar bandrollerinin çıkartılıp yerine Yunan bandrollerinin yapıştırıldığı belirlendi.

İskeçe gümrük memurları ise 22 Nisan 2019 tarihinde Nimfea-Makaza sınırında yaptıkları denetimlerde 71 şişe vergisi ve gümrük vergisi ödenmemiş alkollü içecek ele geçirdi.

Son olarak gümrük memurlarının kaçak akaryakıt konusunda yaptıkları denetimlerden ortaya çıkan rakamlar da oldukça ilginç yapılan 13.372 denetim sonrası 5.047 litre petrol, 430 litre benzin, 600 litre gemi akaryakıtı ve 29.016,77 litre benzin-diluter karışımı ele geçirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et