Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi'nden Tam Burs Kazandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı Öğrenci ABD Üniversitesi’nden Tam Burs Kazandı

Dedeağaç 4. Lise’nin başarılı öğrencisi Dimitris Deliakidis, Amerika Birleşik Devletleri’nin prestijli üniversitelerinden biri olan Pensilvanya Üniversitesi’nde (UPENN) tam burs kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Deliakidis, yarışmalardaki başarıları, Bilim İnsanları Milli Takımına katılımı ve 16 yaşında patent alması gibi önemli başarılar elde etti. Bu başarıların ardından, Amerikan Yüksek Öğrenime Kabul Sistemi’ni geçerek UPENN Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Uygulamalı Bilimler Bölümü’ne tam burslu olarak kabul edildi.

UPENN’in Önemi

Pensilvanya Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın en seçkin yüksek öğrenim kurumları arasında yer alıyor. Üniversite, Amerika’nın en iyi 5 üniversitesi arasında gösteriliyor, bu da Deliakidis’in kazandığı başarının önemini daha da artırıyor.

Lise Öğretmenlerinden Tebrikler

Deliakidis’in lise öğretmenleri, öğrencilerinin gösterdiği çaba ve sabrın en iyi şekilde ödüllendirildiğini belirterek onu kutluyor. Öğretmenler, “Sabır ve azmin bir sonucu olarak, erdemler her zaman ödüllendirilir. Tebrikler Dimitri ve önümüzdeki yolda iyi şanslar! İçten tebrikler” ifadelerini kullanarak genç öğrencinin başarısını vurguluyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğrenciler Özel Üniversite Karşıtı Protesto Düzenledi: Polisten Müdahale

Yunanistan’da, özel üniversitelerin açılmasına karşı çıkan öğrencilerin düzenlediği gösteriler, parlamentoda önemli bir oylamanın yapılacağı saatlere kısa bir süre kala şiddete dönüştü.
Devamını oku...