Yunanistan'da Isınma Yardımı Başvuruları Bugün Sona Eriyor: Ödeme Takvimi Açıklandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Isınma Yardımı Başvuruları Bugün Sona Eriyor: Ödeme Takvimi Açıklandı

Yunanistan‘da kış aylarında vatandaşlara sunulan ısınma yardımı için başvuru süreci bugün, 8 Aralık Cuma günü sona eriyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Isınma yardımı programından faydalanmak isteyen 950 binden fazla hak sahibi, ilk ödemenin 22 Aralık’a kadar yapılmasını bekliyor. Başvurular, kişisel TAXISnet şifreleri ile gerçekleştirilebilirken, TAXISnet şifresi olmayanlar için alternatif olarak kişisel kimlik numarası ve son beş yıla ait Kişisel Gelir Vergisi Beyannamesi Tespit İşlemlerinden birinin bildirim numarası kullanılabilecek.

Apartman yöneticilerinin, kiracıların bu ödeneği alabilmeleri için AADE’nin myHeating platformuna gerekli bilgileri kaydetmeleri gerekiyor. Bu bilgiler arasında yöneticinin AFM numarası, binanın varsa AFM numarası, ortak elektrik kaynağının numarası, dairelerin ısıtma maliyetlerine katkısı ve iş yeri olarak kullanılmayan dairelerde yaşayan kişilerin isimleri bulunuyor.

Ödeneğin ödeme takvimi şu şekilde planlanmıştır:

  • İlk aşamada, 22 Aralık 2023 tarihine kadar yapılan avans ödemesi, 30 Kasım 2023’e kadar faturalanan tüm satın alımlar için geçerli olacak. Eğer avans ödemesi, gereken ödeneği aşıyorsa ve gerekli veriler 8 Aralık 2023 tarihine kadar kaydedilmişse, ödeme yapılacaktır.
  • İkinci aşamada, 15 Şubat 2024 tarihine kadar girilen bilgiler çerçevesinde, 31 Ocak 2024’e kadar faturalanan alımlar için, 29 Şubat 2024 tarihine kadar ödeme yapılacak.
  • Üçüncü aşamada ise, 15 Nisan 2024 tarihine kadar girilen bilgilerle, 31 Mart 2024’e kadar faturalanan alımlar için, 30 Nisan 2024 tarihine kadar ödeme gerçekleştirilecek.

Özellikle doğal gaz ve bölgesel ısıtma yoluyla ısı enerjisi tüketimi için, 1 Ekim 2023 ile 31 Mart 2024 arasındaki alımlara ilişkin destekleyici belgeler, 30 Haziran 2024’e kadar kaydedilebilecek ve ilgili ödenek miktarı 31 Temmuz 2024 tarihine kadar ödenecektir. Taksitlerin ödemesi, yapılan avans ödemesi düşüldükten sonra yapılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...