Yunanistan'da 350 Bin Reşit Olmayan Kişiye AFM Numarası Veriliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 350 Bin Reşit Olmayan Kişiye AFM Numarası Veriliyor

Yunanistan‘da Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu, 12 yaşından büyük ve reşit olmayan çocuklara otomatik olarak AFM vergi kimlik numarası verme uygulamasını sürdürüyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

31 Aralık 2023 tarihine kadar 12 yaşına giren veya girecek olan çocuklar, 2022 Gelir Vergisi Beyannamesi ve ebeveynlerinin Sosyal Sigorta AMKA numaralarına dayalı bilgiler doğrultusunda otomatik bir AFM numarası alacaklar.

Kimlik Doğrulama ve Ebeveynlerin Rolü:
Bu süreç, Dijital Yönetişim Bilgi Sistemleri Genel Sekreterliği ile işbirliği içinde, ebeveynlerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan gerçekleştiriliyor. Ebeveynler, çocuklarının atanan AFM numarası hakkında myAADE dijital portalı üzerinden elektronik bildirim alacaklar.

Reşit Olmayanların Sayısı ve Gelecek Planlar:
Yaklaşık 350.000’den fazla 12 yaş üstü reşit olmayan çocuk, bu yeni süreçle bir Vergi Kimlik Numarası (AFM) alacak. Şu anda, her yıl 80.000’den fazla reşit olmayan çocuğa AFM numarası verilmekte. Yunanistan Vergi İdaresi, gelecekte tüm reşit olmayan çocuklara, doğumlarından itibaren aynı prosedürle AFM numarası vermeyi planlıyor.

Ebeveynler İçin Kolaylık:
Bu yeni prosedürle, ebeveynlerin reşit olmayan çocukları için Vergi Dairesine başvurmalarına ve ziyaret etmelerine gerek kalmayacak. Süreç, vergi beyannamelerinin daha eksiksiz tamamlanmasına ve muafiyetler, ödenekler ve yardımlar için uygunlukların doğrulanmasına yardımcı olacak.

Vergi Beyannamesi Yükümlülüğü:
Reşit olmayanlara AFM vergi numarası verilmesi, vergi beyannamesi verme yükümlülüğü yaratmıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...