Batı Trakya'da Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Hava Durumu: Sağanak Yağış ve Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor

Batı Trakya‘da 8 Aralık Cuma günü sağanak yağışların etkili olması beklenirken, bölge genelinde hava sıcaklıklarında düşüş yaşanacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Bölgede, özellikle dağlık alanlarda, öğle saatlerine kadar kar yağışı ihtimali de bulunuyor. Batı Trakya ve çevresindeki bölgelerde sıcaklıklar 1 ila 9 santigrat derece arasında değişecek.

Genel olarak Yunanistan‘da, Doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ege Denizi’nde rüzgarın yerel olarak 8 Beaufort’a kadar çıkması öngörülüyor. Batı Trakya, Orta ve Doğu Makedonya, Doğu Teselya, Sterea, Mora, Ege ve Girit’te sağanak yağışlar görülecek. Ege Denizi’nde gök gürültülü fırtınalar oluşurken, Doğu Sterea ve Girit’te de gök gürültülü fırtına olasılığı var.

Batı Makedonya’da sıcaklıklar -4 ila 4 santigrat derece, Teselya’da 2 ila 11, Epir’de 0 ila 13, Batı ve Orta Yunanistan’da 4 ila 12, Mora Yarımadası’nda 3 ila 14, İyon adalarında 6 ila 12, Kuzey ve Doğu Ege adalarında 7 ila 13, Kiklad Adaları’nda 9 ila 13, Oniki Ada’da 11 ila 16 ve Girit’te 8 ila 14 santigrat derece arasında değişecek. Ülkenin batı ve kuzeybatısında gün sonuna doğru minimum sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.

Kuzey ve Orta Ege’de rüzgar kuzeyden 5 ila 7, bazen 8 kuvvetinde esecek. Güney Ege’de rüzgarlar batı yönlerden 4 ila 6 bofor şiddetinde başlayıp, öğle saatlerinden itibaren kuzeye dönecek. İyon Denizi’nde rüzgarlar kuzeybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, öğle saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde esecek.

Attika’da bulutlu bir hava ve yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarlar kuzeyli yönlerden 2 ila 4, sabah öğle saatlerinde 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Atina merkezinde sıcaklıklar 8 ila 15 santigrat derece arasında değişirken, gün sonuna doğru en düşük sıcaklık bekleniyor.

Selanik’te zaman zaman bulutlu bir hava hakim olacak. Rüzgarlar kuzeyden 2 ila 4 bofor arasında esecek ve Selanik merkezinde sıcaklık 3 ila 8 santigrat derece arasında değişecek, gün sonuna doğru en düşük sıcaklık bekleniyor.

Batı Trakya hava durumu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...