Kötü oldu: Batı Trakya’da ücretsiz geçişler sona eriyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kötü oldu: Batı Trakya’da ücretsiz geçişler sona eriyor!

Kötü oldu: Batı Trakya’da ücretsiz geçişler sona eriyor!

Egnatia otobanındaki otoban gişelerinden ücretsiz geçen gişelerin bulunduğu bölgelerin vatandaşları için uygulama sona eriyor.

Bu gişeler arasında Rodop ve Evros illeri sakinlerinin istifade ettiği Mesti (Kösemescit) otoban gişesi, bir değişiklik olmaması durumunda, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren herkes için ücretli olacak.

Hatta, bugün için 1,70 euro olan geçiş fiyatı da hükümet kararıyla 2,78 euro’ya çıkartılıyor. Otoban gişesine sadece işsiz vatandaşlar ücret ödemeyecek. En azından şimdilik tek kesin olan bu. Bölge halkı için belirli kriterlerle uygulanan ücretsiz geçiş uygulamasının devam edip etmeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yok.

Aynı durum Yassıköy’deki (İasmos) otoban gişesi için de geçerli. Bunun yanı sıra 2019 yılı içinde Evros’un Ardanio bölgesine yeni bir gişe daha yapılacak ve geçiş maliyeti 2,02 euro olacak.

Hatırlatmakta fayda var, azınlıkça’nın aktardığına göre yeni yılla birlikte otobanda oransal ödeme sistemine geçilmesi planlanıyor. Yani sürücüler kat ettikleri mesafeye göre ücret ödeyecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.