Batı Trakya'da 10 bin işletmeye geri ödemesiz yardım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da 10 bin işletmeye geri ödemesiz yardım

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından imzalanan kararın ardından eyalet genelinde 12.288 işletmenin daha, toplam 32 milyon evro tutarında geri ödemesiz yardım alacakları açıklandı.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti tarafından yardımları onaylanan işletme sayısı 21.188’e, yardım miktarı ise 54,5 milyon evro’ya ulaşıyor.

Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yaptığı açıklamada, “Geri Ödenmesiz Yardım Programı’na, başlangıçta başvurusu reddedilen toplam 3.000 işletmeden, 2.000 işletme tekrar dahil edilecektir. Başvuruları reddedilen bu işletmeler 1 Kasım’a kadar tekrar başvurabilirler.” ifadelerini kullandı.

Ödemelerle ilgili olarak, EFEPAE’den yapılan açıklamaya göre:

Şimdiye kadar 1.047 işletmeye 2,6 milyon evro yatırılmış olup, yıl sonuna kadar 15 milyon evroluk ödemenin yapılmış olacağı, tüm ödemelerin ise 2022’nin ilk çeyreğinde tamamlanmış olacağı tahmin ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya'nın Yeni Eyalet Başkanı ve Meclis Üyeleri Yemin Ediyor

Doğu Makedonya Trakya Eyalet yönetimi için önemli gün yaklaşıyor. Doğu Makedonya Trakya’nın Eyaleti’inin yeni başkanı ve eyalet meclis üyeleri için yemin töreni düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayvan Besicileri'nden Gümülcine'de Eylem

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki hayvan besicileri içinde bulundukları zor şartları Gümülcine’de bulunan Eyalet Başkanlığı binası önünde protesto ettiler.
Devamını oku...