Gümülcine ve Dedeağaç'ta 'Mahalle Dadıları' Programı Hayata Geçiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine ve Dedeağaç’ta ‘Mahalle Dadıları’ Programı Hayata Geçiyor

Gümülcine Belediyesi, aileleri ve küçük çocukları desteklemek amacıyla hayata geçirilen “Mahalle Dadıları” programının pilot uygulamasına katılan seçkin belediyeler arasında yer alıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Söz konusu yenilikçi program, 2 aylıktan 2,5 yaşına kadar olan bebek ve küçük çocukların evde bakımını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Tam zamanlı çalışanlar ve serbest meslek sahipleri aylık 500 evro mali destek alırken, işsiz anneler ve yarı zamanlı çalışanlar ise aylık 300 evro destek alacaklar.

Ebeveynlerin, bu programa katılmak için ntantades.gov.gr web platformu üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Program, Bakıcı Sicilinden seçilen bakıcılara ebeveynlere mali destek sağlamaktadır. Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakan Yardımcısı Maria Alexandra Kefala, programın ikinci aşamasının başladığını duyurdu. İlk aşamada, bakıcılar için platform açılırken ve şimdi ise ebeveynlerin başvurularına da açık hale getirildi.

Bakan Yardımcısı Kefala, “Mahalle Dadıları” programının, bebeklerin ve küçük çocukların bakımında ebeveynlere pratik destek sunarak, ailelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hedeflediğini belirtti.

Mahalle Dadıları programından yararlanabilecekler arasında, kamu veya özel sektörde çalışan anne ve babalar, doğal, koruyucu veya bakıcı anneler bulunmaktadır. Ayrıca, yıllık kişisel gelirleri 24.000 Euro’yu aşmayan serbest meslek sahipleri ve işsiz anneler de programa dahil olabilmektedirler.

Tam zamanlı çalışanlar ve serbest meslek sahipleri aylık 500 evro mali destek alırken, işsiz anneler ve yarı zamanlı çalışanlar ise aylık 300 evro destek alacaklar.

Pilot uygulamaya katılan diğer belediyeler arasında Atina, Avdiron, Dedeağaç, Kavala, Gümülcine, Orestiada, Agioi Anargyroi, Kallithea, Kropias, Mandra-Eidyllia, Nea Ionia ve Paleo Faliro bulunuyor.

Program hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, ntantades.gov.gr web sitesini ziyaret edebilir veya Pazartesi’den Cuma’ya 09:00-20:00 saatleri arasında belirtilen telefon numaralarından ulaşabilirler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Her Yerde’ Festivalinde Göz Doldurdu

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi, 17-18 Nisan tarihlerinde Yunanistan Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından düzenlenen 4. Çevrim İçi Öğrenci Matematik Festivali’ne katılarak, matematiğin günlük hayatta ne kadar önemli olduğunu vurguladı.
Devamını oku...