İskeçelilerden mahalle fırınlarına dönüş - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçelilerden mahalle fırınlarına dönüş

İskeçelilerden mahalle fırınlarına dönüş

Mali kriz yıllarında Yunanistan’ın birçok kentinde olduğu gibi harcamalarını azaltan İskeçelilerin son yıllarda mahalle fırınlarını daha çok tercih ettiği görülüyor.

İskeçe (Xanthi) Fırıncılar Derneği Başkanı Marianthi Malliaroudaki yerel “Thraki” gazetesine yaptığı açıklamada “vatandaşların artık saf ve taze malzemelerle üretilen fırın ürünlerini daha çok tercih ettiğini” doğruluyor.

“İçinde bulunduğumuz döneme göre işler iyi” diyen Malliaroudaki Azınlıkça’nın aktardığı habere göre “Tüketicilerde mahalle fırınlarına yönelme var, çünkü artık vatandaş tüketici bilincine sahip olmaya başladı. Fırından aldığı ürünlerin süpermarketlerden aldığına kıyasla daha kaliteli ve iyi olduğunu görüyor. Eskisi gibi 10 değil 2 şey alan vatandaş aldığı ürünlerin kaliteli olmasını istiyor” ifadelerini kullanıyor.

Mahalle fırıncısıyla tüketici arasında iletişim ve güven ilişkisi kurulduğuna dikkat çeken dernek başkanı “Bölgemizdeki, mahallemizdeki dükkanlardan alışveriş yapmak iyi. Tüketici de artık fırıncısının kendisini aldatmayacağını aksi takdirde yarın dükkanına alışveriş yapmaya gelmeyeceğini biliyor. Unutmamalıyız ki yerel mağazalardan alışveriş yaptığımızda bu paralar yine bizim cebimize dönüyor” diyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et